Teknoloji Google'ın yeni özelliği reklamları sessize almak

Google'ın yeni özelliği reklamları sessize almak

26.01.2018 - 11:21 | Son Güncellenme:

Google, kullanıcılarına daha keyifli bir kullanım sağlamak için reklamları engellemek üzerine yaptığı geliştirmelere yenilerini ekledi. Bundan böyle Google'da reklam ayarlarını daha etkin bir şekilde yapabileceksiniz.

Googleın yeni özelliği reklamları sessize almak

milliyet.com.tr

Haberin Devamı

Google’ın reklam engelleme araçları oldukça gelişmiş durumdaydı ancak şirket bu özelliklerin hala yetersiz olduğunu ve önemli bir güncelleme sunduğunu açıkladı. Bu güncellemenin geliştirdiği iki büyük özelliği var: Google, Reklam Ayarları’nı kullanarak reklamları engelleme ve sadece belirli bir reklamı engelleme.

Google’ın Reklam Ayarları’na yaptığı eklentiyi kullanmak için Reklam Ayarları sekmesine giderek belirli hatırlatma reklamlarını kapatmayı seçebilirsiniz. Hatırlatma reklamlarının ne olduğunu bilmiyorsanız; siz bir siteye girdiğinizde o sitede alışverişinizi ya da işleminizi tamamlamadan siteden ayrılıyorsanız, Google sizi o siteye geri döndürmeye çalışır. Bunun için karşınıza çıkardığı reklamlar ise hatırlatma reklamları olarak adlandırılır.

Haberin Devamı

Googleın yeni özelliği reklamları sessize almak

Google, önümüzdeki birkaç ay içinde bu işlevselliği YouTube, Search ve Gmail gibi diğer hizmetlere de genişletmeyi planladığını söylüyor.Google’ın diğer özelliği ise belirli bir reklamın üzerinde çıkan bu reklamı engelle özelliği. Bu özellikte ise iki yeni geliştirme mevcut, ilki bir reklamı bir cihazdan engellediğiniz zaman bağlantılı olan bütün cihazlardan engelleniyor oluşu. Diğer yenilik ise eskiden bu özellik her platformdaki reklamlar için geçerli değilken artık daha çok platform ve reklamda kullanılabiliyor olacak.