Teknoloji Google, iPhone Uygulamalarını Mobil Safari’de Linkleyecek

Google, iPhone Uygulamalarını Mobil Safari’de Linkleyecek

12.10.2015 - 10:46 | Son Güncellenme:

Google, Apple’ın internet tarayacısı Safari’nin mobil versiyonunda Google aramalarında yapılan uygulama aramalarını uygulama sayfasına direkt olarak yönlendirecek. Linkler kullanıcı uygulamaları arattığında veya uygulamaların içerisinde bulunan içeriklerde görebilecek ve bir kere...

Google, iPhone Uygulamalarını Mobil Safari’de Linkleyecek

Google, Apple’ın internet tarayacısı Safari’nin mobil versiyonunda Google aramalarında yapılan uygulama aramalarını uygulama sayfasına direkt olarak yönlendirecek. Linkler kullanıcı uygulamaları arattığında veya uygulamaların içerisinde bulunan içeriklerde görebilecek ve bir kere tıkladığında direk olarak App Store’da ki uygulama sayfasına yönlenecek. Bu özellik iPhone sahiplerinin restoran veya puzzle games iOS gibi aramalarında onları Yelp’e ya da uygulamanın indirme linkine ulaşmasını sağlayacak. Geçmişte bu özellik sadece Chrome’un birincil internet tarayıcısı olduğu Android cihazlarda vardı.

Haberin Devamı

Artık uygulamayı iOS’da bulunan safari ile arama sonuçları arasında görebileceksiniz ya da basit olarak iOS uygulamasına Universal Linkler eklenecek. iOS 9 ile beraber Siri özelliği ile iPhone’un Spotlight araması artık hep uygulama hemde uygulama içeriğinde oldukça etkili bir hale geldi. Bu bir uygulamada aradığınız bir şey bulmanın en kolay yolu ve bu ihtiyacı mobil internet ile karşılayabilmek oldukça güzel bir şey olacak. Ayrıca Google’da hala zincir dışında kalıyor ve her seferinde Google aramaları yapmak yerine bir uygulamadan bir diğerine atlayabilirsiniz.