Teknoloji Google: Karanlık mod Android'lerin pil ömrüne büyük yardım sağlıyor

Google: Karanlık mod Android'lerin pil ömrüne büyük yardım sağlıyor

12.11.2018 - 10:57 | Son Güncellenme:

Google, karanlık modun pil ömrü için daha yararlı olduğunu doğruladı. Google yaptığı testlerde karanlık modun çok daha yüksek enerji verimliliği sağladığını ortaya koydu.

Google: Karanlık mod Androidlerin pil ömrüne büyük yardım sağlıyor

Onur Binay/milliyet.com.tr

Haberin Devamı

Karanlık mod / gece modu uygulamalarının akıllı telefonlarda OLED ekranlar birlikte pil ömrünü uzatabileceğini uzun zamandır biliyoruz. Bunun nedeni, bireysel piksellerin ekranın karanlık alanları üzerinde daha az çalışma yapmaları ve gerçek siyah görüntülendiğinde neredeyse hiç enerji kullanmadıkları.Google, Android Dev Summit etkinliği sırasında birkaç farklı rengin güç çekişini karşılaştıran birkaç slayt göstererek bunu tekrarladı. Şirket bu veri noktaları için orijinal Pixel akıllı telefonunu kullandı.

Google: Karanlık mod Androidlerin pil ömrüne büyük yardım sağlıyor

Google AMOLED ekrana sahip Pixel ile IPS LCD ekrana sahip iPhone 7'yi kıyasladı. Ortaya çıkan sonuçlarda AMOLED ekrana sahip olan Pixel’in karanlık modda çok daha yüksek enerji verimliliği verdiği oraya çıktı.

Haberin Devamı

En yüksek parlaklıkta, normal modda Pixel 250 mA enerji harcarken, iPhone 7 230 mA enerji harcadı. Karanlık modda ise Pixel 92 mA, iPhone 7 ise 230 mA enerji harcadı.

Google: Karanlık mod Androidlerin pil ömrüne büyük yardım sağlıyor

Yayınlana slaytta beyazın çok uzak olduğunu ve uzaklaştığını görebilirsiniz. Bu, Google'ın kendi uygulamalarında ve Android'in stil yönergelerinde beyazın öneminin, idealden daha az olduğunu kabul etmesine yol açtı.

Google, YouTube, Android Mesajlar gibi uygulamalara bu özelliği zaten dahil etti. Samsung ise sistem genelinde çalışan bir karanlık modu yeni arayüzünde sunmayı planlıyor.