Teknoloji Google Maps'le park ettiğiniz arabanızın yerini bulabileceksiniz

Google Maps'le park ettiğiniz arabanızın yerini bulabileceksiniz

21.03.2017 - 11:47 | Son Güncellenme:

Trafik sorununa ek olarak eklenen otopark sorunu büyüyerek devam ediyor. Otopark sorunu yansıra araçlarımızı bulma sorunuda var olmaya başladı. Otoparka sorununa şimdilik çare bulunamasa da araçlarınızı bulmanıza çare; Google Maps'ten geldi. Bir işaret bırakmanız yeterli olacaktır.

Google Mapsle park ettiğiniz arabanızın yerini bulabileceksiniz

Dünya nufüsünün artmasıyla, teknolojinin gelişmesi sonucu insanların otomobillere olan tutkunun maksimuma çıkmasından dolayı, trafik korkulu rüyalarımız içerisinde yer almaya başladı. Özellikle metropol olarak adlandırılan ve ülkemizde İstanbul, Ankara, İzmir ve Konya gibi şehirlerde otomobille trafikten sıkılma sorunu psikolojik boyutlara geldi. Trafik sorunundan sonra trafikte var olan araçların konaklama hali olan otomobillerini park etme durumu ise sorun haline gelmeye başladı. Park etme sorunsalı, bir gezmeye çıktığınızda daha fazla hissedilen bir sorun haline geldi. Aracımızı ara sokaklara ya da devasa park alanlarına park etmemize sebep olabilen bu durum, üzerine bir de uzun süreli bir eğlence aktivitesinin ardından iyiden iyiye işkenceye dönüşebiliyor.

Haberin Devamı

Buna çok iyi bir çözüm üreten Google, GPS bilgilerinizi öngörerek Google Maps üzerinde bir park alanı (P) yaratmanızı sağlayacak. Bu sayede telefonunuzda yer alan Google Maps yardımı ile rahatlıkla arabanızı rahatlıkla bulabileceksiniz. Aynı zamanda arabayı saatli bir garaja park ettiğinizde "P" ibaresini arabanın yanına bıraktıktan sonra bir sayaç ekleyebilir, bu sayede park sürenizin ne kadar kaldığını öğrenebilirsiniz. Yine Google Maps üzerinde park ettiğiniz yeri görmek için bir fotoğraf çekebilir ve görsel hafıza yoluyla arabanızın yerini bulabilirsiniz.

Özellikle metropolde yaşayan insanların bu yeni özelliği fazlasıyla kullanılacağı ön görülüyor.