Teknoloji Google Pixel 2 piyasadaki en iyi kameralı akıllı telefon seçildi

Google Pixel 2 piyasadaki en iyi kameralı akıllı telefon seçildi

05.10.2017 - 10:27 | Son Güncellenme:

Googl, Pixel 2 ve Pixel 2 XL’yi resmi olarak tanıttı. Kamera benchmark sitesi DxoMark, Pixel 2 ve Pixel 2 XL modellerini dünyanın en iyi kameraya sahip akıllı telefonları olarak seçti.

Google Pixel 2 piyasadaki en iyi kameralı akıllı telefon seçildi

milliyet.com.tr

Haberin Devamı

Google, Pixel 2 ve Pixel 2 XL modellerini dün düzenlenen etkinlikte tanıttı. DxoMark sitesi, Pixel 2 ve Pixel 2 XL modellerini dünyanın en iyi kameraya sahip akıllı telefonları olarak seçti.

DxOMark'ın listesinde kısa bir süre önce iPhone 8 Plus, 94 puanla zirveye yerleşmiş ve sonrasında Note 8 yine aynı puanla zirveye ortak olmuştu. Açıklanan yeni verilere göre Google Pixel 2, DxOMark testinden tam 98 puan aldı. Pixel 2, fotoğraf bölümünden 100 üzerinden 99, video bölümünden ise 98 puan alarak ortalama 98 puana ulaştı. Böylece yeni cihaz rekor kırdı ve piyasadaki en iyi kameralı model oldu.

Google Pixel 2 piyasadaki en iyi kameralı akıllı telefon seçildi

Pixel 2 aynı zamanda pozlama ve kontrastan 95 puan, renk bölümünden 86 puan, odaklama bölümünden 98, doku bölümünden 73 ve flaş bölümünden 88 puan almayı başardı

Haberin Devamı

Pixel 2'nin kamera özellikleri arasında 12,3 MP, f / 1.8, OIS ve EIS, faz tespiti, lazer otofokus, çift LED (ikili ton) flaş, 1 / 2.6 "sensör boyutu, coğrafi etiketleme, dokunmatik odaklama, yüz tanıma, HDR, panorama yer alıyor.

Pixel fotoğraf makinesi, optik görüntü sabitleme teknolojisi ile eşleştirilmiş olan Google'ın elektronik görüntü sabitleme özelliğine sahip. Bu sayede, daha iyi statik çekimler elde edip sarsıntısız videolar kaydedebilirsiniz.Ayrıca, Google Fotoğraflar'a sınırsız tam boyutlu yükleme yaparak çektiğiniz tüm fotoğrafları ve videoları kalitesiz kalmadan saklayabileceksiniz.

Pixel 2 XL ise siyah ve beyaz olmak üzere iki farklı renk seçeneğine sahip olacak. 64 GB’lık Pixel 2’nin yurt dışındaki satış fiyatı 649 dolar, 128 GB’lık modelinin fiyatı ise 749 dolar olacak. Pixel 2 XL’nın 64 GB’lık versiyonu 849 dolardan, 128 GB’lık versiyonu ise 949 dolardan kullanıcıların beğenisine sunulacak.