Teknoloji Google Renk Değiştiriyor

Google Renk Değiştiriyor

10.05.2016 - 14:13 | Son Güncellenme:

Google arama sonuçlarını gösterdiği sayfayı tamamen formatlıyor ve yeni bir şekilde karşımıza çıkarmaya hazırlanıyor.

Google Renk Değiştiriyor

Şu anda internet üzerinde bazı kullanıcılar üzerinde test edilen yeni tasarım büyük bir ihtimalle en kalabalık katılımcı sayısına sahip test günlerini yaşıyor. Arama devi küçük ama fark edilir bir değişiklik yapacak.

Haberin Devamı
Sonuç Sayfası İlgi Çekecek

Arama motoru üzerinde arama yapıldığında kullanıcıların bir çoğu 10 tane link görüyor. Bu linklerin başlıkları mavi renkte site adresleri ise yeşil renge sahip. Ancak Telegraph’ın bugün yaptığı habere göre Twitter üzerinden bazı kullanıcılar link başlıklarını siyah görmeye başladı. Böyle bir denemenin olduğunu da bu sayede anladık. Test kullanıcıların siyah başlıklı linklere mi yoksa mavi başlıklı linklere mi daha çok tıkladığını araştırmayı hedefliyor.

İlginizi Çekebilir: Chrome’un Materyal Dizaynı Nasıl Gözüküyor? Bu İlk Değişiklik Değil

Şirket daha önce de bu tarz araştırmalara girişmişti. Geçen yıla kadar kullanılan navigasyon sekmesi küçük kırmızı bir çizgi ile ön plana çıkarılıyordu. Geçen seneden itibaren bu renk mavi oldu. 2009 yılında ise Google, Gmail reklamları ve arama sonuçlarının linkleri için mavi rengin 41 farklı tonunu test etmişti. Bu test sonucunda yapılan değişiklik ile şirket yıllık reklam gelirini 200 milyon dolar arttırdı.

Haberin Devamı

Teknoloji devi tarafından ise hemen bu konuya dair bir açıklama geldi. Ancak daha önceki açıklamalar gibi bu da pek bir bilgi içermiyor. Şirket arama sayfası üzerinde bu tarz küçük çaplı değişiklikleri sürekli yaptıklarını ve bununda onlardan biri olduğunu dile getirdi.

Google Bu Girişimle Bölünerek Çoğalacak