Teknoloji Google Translate'le eğlenin!

Google Translate'le eğlenin!

10.01.2011 - 11:15 | Son Güncellenme:

Eğlenmekte sınır yok. İşte Google Translate'le yapabileceğiniz birkaç ufak numara...

Google Translatele eğlenin

Mükemmel olmasa da çoğu kullanıcının işine oldukça yarayan Google Translate, birçok dilde çeviri hizmetini kullanıcılarının bilgisayarlarına getiriyor. Bazı dillerden bazılarına çok iyi çeviriler yapan Google Translate, bazı dillerde ise küçük sorunlar yaşatabiliyor. Peki canınız sıkıldığında, Google'ın bu hizmetiyle nasıl eğlenebilirsiniz, işte size birkaç tüyo.

Beatbox yapmayı ya da dinlemeyi seviyorsanız Google'ın çeviri hizmetiyle oldukça eğlenebilirsiniz. İlk önce Reddit'te ortaya çıkan bu eğlenceli olayı siz de deneyebilirsiniz. Örneğin, Google Translate'e "pv zk pv pv zk pv zk kz zk pv pv pv zk pv zk zk pzk pzk pvzkpvpvzk kkkkk bsch" yazın ve Almanca'dan Almanca'ya çeviriyi seçin. Tekno türünde dinlemek isterseniz Çince'den Çince'ye de seçebilirsiniz.

Bunun dışında Google Translate'teki dinleme özelliğiyle makine, eski bir araba ya da elektrikli testere gibi sesler çıkartabilirsiniz. Örneğin "r" harfine basılı tutun ve çeviri dilini Hırvatça-Hırvatça seçin. Ya da onlarca "k" harfi yazıp çeviri dilini Almanca-Almanca da seçebilirsiniz. Daha sonra dinle tuşuna basıp sesleri dinleyebilirsiniz.


Yemek sipariş edin, Twitter'da büyüyün!

Google hizmetlerini hayata nasıl geçirdiklerini gösteren iki kız gibi siz de bir Hint ya da Çin restoranını arayabilir ve Google Translate sayesinde Hintçe ya da Çince yemek siparişi verebilirsiniz.

Twitter'da gezinmeyi seviyorsanız ancak yabancıların tweet'lerini de rahatça okuyup anlayabilmek için de Google Translate'i ve Firefox'u kullanabilirsiniz. Bir Firefox eklentisi ve bir kullanıcı metni sayesinde Google'ın çeviri hizmetinin Twitter mesajlarını otomatik olarak çevirmesini sağlayabilirsiniz. Gerçi bu özelliği Twitter çalışanları şu an siteye yüklemek için bir çalışma halinde.

Google Talk kullanmıyorsanız şimdi söyleyeceğimiz özellikten sonra kullanmaya başlayabilirsiniz. Google Talk'taki chat bot'ları sayesinde, herhangi bir ülkenin neresinden biriyle konuşuyor olursanız olun anlaşabilmeniz mümkün. Buradaki botlardan birini listenize eklediğinizde söylediğiniz sözlerin o dildeki karşılıklarını size söyleyeceklerdir. Hatta kimle konuşuyorsanız üçüncü kişi olarak botu konuşmaya ekleyebilir ve sizin için anında tercüme yapmasını sağlayabilirsiniz.


Daha fazlası için www.chip.com.tr sitesini ziyaret edebilirsiniz.