Teknoloji Google, Youtube ve Google+’ı Birbirinden Ayırıyor

Google, Youtube ve Google+’ı Birbirinden Ayırıyor

28.07.2015 - 09:49 | Son Güncellenme:

Google, servisi Google+’ı bütün servislerine, kullanıcılar buna karşı çıksa dahi entegre etmeye çalıştığı bir kaç yıldan sonra sonunda geri adım atmaya başladı. İlk başta Photos ve Hangouts uygulamalarından kalkan Google+...

Google, Youtube ve Google+’ı Birbirinden Ayırıyor

Google, servisi Google+’ı bütün servislerine, kullanıcılar buna karşı çıksa dahi entegre etmeye çalıştığı bir kaç yıldan sonra sonunda geri adım atmaya başladı. İlk başta Photos ve Hangouts uygulamalarından kalkan Google+ için şimdi sıra Youtube’a geldi. Google+’ın Youtube desteği 2013’ten beri vardı. Youtube’un resmi blogunda yayınlanan duyuruya göre artık Youtube’a video yüklemek için, videolara yorum yapabilmek yada kanal açabilmeniz için bir plus hesabına ihtiyacınız yok. Artık Youtube’da videolara yaptığınız yorumlarda bu hesabınızda gözükmeyecek. Youtube bu değişikliği yapan ilk servislerden bir tanesi. İlerleyen günlerde benzer değişiklikler yine bazı servislere gelecek gözüyle bakılıyor. Dünya devi resmi bloguna ise Google+ hesabınızı yeterince kurcalarsanız bunu şu anda yapabiliyorsunuz. Ancak şirket bunu şu anda aramamamız gerektiğini ve zamanı geldiğinde bize söyleyeceklerini bildiriyor. Şirketin Fotoğraflar ve Yayınlar bölümü başkanı şirketin öncelikli olmayan ilgi bazlı sosyal medya deneyimi özelliklerini bu sosyal ağın dısına çıkarmaya başladığını ifade etti.

Haberin Devamı

Bu durumda elimizdeki tek ipucu ise Pinterest benzeri Google+ Collections geleceği yönünde. Kullanıcılara yıllardır diretilen Google+, Google'ın elindeki trafik ve kullanıcı sayısı ile bile ne yazık ki hiçbir zaman istenileni veremeyen bir platform oldu ve ufaktan ufaktan kendi haline dönecek gibi duruyor.