Teknoloji GoogleBot iPhone’dan Android’e Geçiyor

GoogleBot iPhone’dan Android’e Geçiyor

17.03.2016 - 13:54 | Son Güncellenme:

GoogleBot, mobil web tarayıcılar için değerlendirmelerinde iPhone’u değil, Nexus 5X’i baz alacak.

GoogleBot iPhone’dan Android’e Geçiyor

GoogleBot bilindiği üzere interneti tarayarak yeni web sitelerini ve güncellenen siteleri indeksliyor. Bir nevi arama motorunun altında yatan bir kataloğa ekliyor. Bunu yaparken farklı cihazlardan test ediyormuş gibi davranarak web sitesinin telefonlarda, tabletlerde ve bilgisayarlarda nasıl göründüğüne bakıyor.

Haberin Devamı

Şu anda botlar iOS 8.3 işletim sistemi kullanan iPhone telefondan bağlanıyormuş gibi davranıyor ancak bu durum 18 Nisan’da değişecek. Botlar bu tarihten itibaren Android 6.0.1 Marshmallow sürümüne sahip bir Google Nexus 5X gibi davranacak.

Söylenenlere göre bu değişiklikle birlikte botlar HTML5 gibi yeni web teknolojilerini kullanan web sitelerini daha iyi anlayabilecek. Aynı zamanda bu değişikliğin bir diğer nedeni de botların web sitelerini tararken iPhone web tarayıcısındansa(Safari), Android web tarayıcısı(Google Chrome) gibi davranıyor olması.

Google tarafından sembolik gibi görünebilecek bu değişiklik, iPhone tarafından son yıllarda pazar payında kayıp yaşadığı anlamına gelebilir. Ancak pratikte durum böyle değil. Google bunun herkes tarafından farkedilecek bir durum olmadığını söylüyor.

Haberin Devamı

Değişiklikle birlikte web sitelerinin indekslenmesi konusunda endişe duyanlar, sitelerinin mobil versiyonunun normal bir şekilde arama sonuçlarında görüntülenip görüntülenemeyeceğinden emin olmak için Google’ın Fetch and Render aracını kullanabilirler.

Google Maps, Yeni Özellikler Edindi