Gündem Görevdeki son gün şehit oldu

Görevdeki son gün şehit oldu

17.08.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Şemdinli, Karlıova ve Dağlıca’da şehit düşen komiser ile 4 asker gözyaşları arasında toprağa verildi. Şehit Komiser Ahmet Çamur’un Çaykara’daki cenaze törenine Cumhurbaşkanı Erdoğan da katıldı. Geçici görevle Şemdinli’ye giden Çamur’un, görevinin son gününde şehit düştüğü belirtildi

Görevdeki son gün şehit oldu

Hakkari’nin Şemdinli ilçesinde çıkan çatışmada şehit düşen Özel Harekat Şubesi’nde Komiser Ahmet Çamur (46), Bingöl’ün Karlıova ilçesinde uzaktan kumandalı bombanın patlatılması sonucu şehit olan üç asker ve Hakkari Dağlıca’da şehit olan bir asker törenlerle gözyaşları arasında toprağa verildi.

Haberin Devamı

Şehit Çamur’un Trabzon Çaykara’daki yaklaşık 10 bin kişinin katıldığı cenaze törenine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da katıldı. Törene Erdoğan’ın yanı sıra İçişleri Bakanı Sebahattin Öztürk, Adalet Bakanı Kenan İpek, Ak Parti Trabzon Milletvekilleri Adnan Günnar, Muhammet Balta, MHP Trabzon Milletvekili Koray Aydın, Trabzon İl Emniyet Müdürü Murat Köksal ile çeşitli siyasi partilerin temsilcileri ile çok sayıda vatandaş da katıldı.

Türk Yıldızları getirdi

Sık sık tekbir getirililen törende şehit polisin Türk Bayrağı’na sarılı tabutu bir süre arkadaşlarının omuzunda taşınarak uçağa bırakıldı. Bu sırada törene katılan bir özel harekat polisi, şehidin kızı Begüm’ü kucağına alarak kürsüye çıkıp tekbir getirdi. Şehit Çamur, törenin ardından uçakla memleketi Trabzon’a uğurlandı.

Haberin Devamı

Çamur’un cenazesini getiren Türk Hava Kuvvetleri Akrobasi Timi Türk Yıldızları uçağını İçişleri Bakanı Sabahattin Öztürk, Trabzon Valisi Abdi Celil Öz ile askerler, polisler ve ailenin yakınları karşıladı. Aynı uçakla gelen şehit eşi Gökçen Çamur ile kızları 11 yaşındaki Elanur, 7 yaşındaki Begüm ve 3 yaşındaki Tuğçe de yakınlarıyla birlikte babalarının naaşının cenaze aracına konulması izledi. Şehit Çamur’un cenazesi daha sonra toprağa verileceği Çaykara ilçesine gönderildi. Tören öncesi şehidin cenazesinin bulunduğu konvoyun Çaykara ilçesine getirilişi sırasında vatandaşlar Türk bayraklarını sallayıp selam durdu. Çamur’un naaşı daha sonra Soğanlı Mahallesi’ndeki aile mezarlığında toprağa verildi.

Geçici görevle gitmişti

Ankara Özel Harekat Dairesi Başkanlığı’nda görevli olan ve 45 günlüğüne geçici görevli olarak Şemdinli’ye giden Ahmet Çamur’un, Şemdinli’deki görevinin son gününde şehit düştüğü belirtildi. Çamur’un 1990’lı yıllarda 13 yıl Siirt’te görev yaptığı kaydedildi. Şehidin ağabeyi Ömer Çamur, kardeşi ile en son cuma günü sabah saatlerinde telefonla görüştüğünü, kendisine yorgun olduğunu ve uyumak istediğini söylediğini anlattı. Çamur, kardeşinden izin almasını istemesi üzerine de şehit Çamur’un “Buralar çok yoğun şu anda izin alıp gelemem” dediğini aktardı. Çamur, “Vatan sağolsun. Kardeşim öleceğine ben ölseydim” dedi.

Haberin Devamı

Ankara’da hakim olan Gökçen Çamur ile evli olan ve Zeynep Ala, Ayşe Begüm ve Elif Tuğçe adında 3 kız çocuk sahibi şehit Çamur, hem öksüz hem de yetim büyüdü. Çamur’un babası İbrahim Çamur 33 yıl önce, annesi Güzela Çamur da 21 yıl önce vefat etmişti.

Karlıova şehitleri uğurlandı

Bingöl’de şehit olan Jandarma Astsubay Muhammet Gürlek, Jandarma Uzman Çavuş Haşim Dirik ve Jandarma Uzman Çavuş Musa Saydam için Bingöl Havalimanı’nda düzenlenen törene Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Bingöl Valisi Yavuz Selim Köşger, Bingöl Belediye Başkanı Yücel Barakazi ile askeri ve mülki erkan katıldı. Konuşmaların ardından şehitler için dua okundu.

Bingöl’ün Karlıova ilçesinde Şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Musa Saydam’ın cenazesi, Kırıkkale’de toprağa verildi. Şehit Saydam’ın cenazesi, Kırıkkale Yüksek İhtisas Hastanesi morgundan alınarak il merkezindeki Nur Camisi’ne getirildi.

Haberin Devamı

Buradaki cenaze törenine, şehidin ailesi ve yakınlarının yanı sıra Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan da katıldı. Akdoğan, şehidin annesi Ayhan Saydam ile şehidin çocukları Habip ve Esma Saydam’a sarılarak başsağlığı diledi. Şehidin yakınları, taziyeleri kabul ettikten sonra, Türk bayrağına sarılı tabutun başında gözyaşı döktü. İl Müftüsü Bekir Gerek’in ikindi vakti kıldırdığı cenaze namazının ardından şehit Saydam’ın naaşı, askerlerin omuzunda taşındıktan sonra top arabasına konuldu. Cenaze aracına alınan Saydam’ın naaşı, Balışeyh ilçesine bağlı Akçakavak köyünde toprağa verildi. Bazı vatandaşların, cenazeye katlan devlet erkanını protesto etmeleri gerginliğe yol açtı.

Sarıgöl’deki eve şehit ateşi düştü

Evli ve 2 çocuk babası Jandarma Uzman Çavuş Haşim Dirik’in (40) ailesinin Manisa Sarıgöl’deki evine şehit ateşi düştü. Şehidin Ayan Mahallesi’nde oturan annesi Huma Dirik’e (65) acı haberi, İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen İbrahim Doğan ile Sarıgöl Belediye Başkanı MHP’li Necati Selçuk ve İlçe Emniyet Müdürü Salih Öztürk verdi.
Şehit eşi Bilgen Köse Dirik’in, acı haberden kısa süre önce sosyal medya hesabı Facebook’taki paylaşımları da dikkat çekti. Şehit askerin eşinin, üst üste gelen şehit haberleri üzerine “Yeter” diye isyan ettiği görüldü. Oğlu Siirt’in Eruh ilçesinde astsubay olan Elif İnce de yakın arkadaşı olan anne Huma Dirik’e sarılıp destek vermeye çalıştı.
Annesine şehit olacağını söyledi
Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde cuma günü PKK’lı teröristlerin saldırısı sonrası şehit düşen 23 yaşındaki Jandarma Uzman Çavuş Yasin Gencer, memleketi Tokat’ın Turhal İlçesi’nde 5 bin kişinin katıldığı törenle son yolculuğuna uğurlandı.
Baba ocağına getirilen şehit Gencer için helallik alınırken, Ali ve Fatma Gencer çiftçi çocuklarının tabutuna dokunarak gözyaşı döktü. Törene katılan Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce de aileye başsağlığı diledi. Bu sırada şehit annesi Fatma Gencer ağlamayacağını ifade ederken, “Ben oğluma söz verdim. Ağlamıyorum yavrum” dedi. Anne Gencer’in sözleri üzerine Bakan Güllüce gözyaşlarını tutamadı.
Osmaniye’de 15 günde 5’inci şehit
Jandarma Astsubay Muhammet Gürlek (21), memleketi Osmaniye’nin Kadirli ilçesinde 5 bin kişinin katıldığı törenle toprağa verildi. Osmaniye’nin son 15 günde verdiği 5’nci şehit olan Gürlek, 11 ay önce askeri okulu bitirdikten sonra astsubay çavuş olarak gittiği ilk görev yeri Bingöl’de şehit düştü. Gürlek’in cenazesi ilk olarak tören için İlçe Jandarma Komutanlığı önüne getirildi.
Hacı ve Mahmude Gürlek çiftinin 3 oğlunun ortancası olan Muhammet Gürlek’in tabutunun tören alanına getirilmesiyle yakınları sinir krizi geçirdi. Öğretmen olan ağabeyi Mehmet ile kardeşi Yunus Emre Gürlek, tabuta sarılıp ağıt yaktı. Üç ay önce izine gelen ve en son şehit olmadan bir gün önce telefonla görüştüğü oğlunun tabutuna sarılan baba Hacı Gürlek göz yaşlarına boğulurken anne Mahmude Gürlek “Oğlum” diye ağıt yaktı. Gürlek’in cenazesi Kösepınarı köyüne götürülerek toprağa verildi.
‘Polisin de askerin de vur yetkisi var’
Hakkari’nin Şemdinli ilçesinde şehit düşen 46 yaşındaki Komiser Ahmet Çamur’un Çaykara’da yapılan cenaze törenine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da katıldı. Tören alanına gelen Erdoğan taziye çadırında şehidin eşi Gökçen Çamur ve yakınlarına başsağlığı diledi.
Erdoğan törende yaptığı konuşmada terörle mücadaledeki kararlılığa vurgu yaparak “Kendisine silah doğrultan kim olursa olsun her teröristi, polisimizin de askerimizin de vurma yetkisi vardır, bu kesindir. Bunu bilmenizi istiyorum. Şu anda da yüzlerce teröristi askerimiz, polisimiz aslında gömmüştür. Yeterli mi yeterli değil. Rehavete kapılmak yok. Kıyamete dek bu mücadele sürecektir” dedi. Erdoğan, taziye çadırına giderek şehidin ailesine başsağlığı diledi. Çadırın önünde Erdoğan’ın yanına yaklaşan bir grup kadın, “Polis ve askere vur emri verin” dedi. Erdoğan da, “Bilip bilmeden konuşmayın. Polisin de askerin de vur emri vardır” diyerek yoluna devam etti.
Emniyet’e silahlı saldırı
Hakkari’nin Şemdinli ilçesi girişinde önceki gün yol kapatma sırasında teröristlerin açtığı ateşle Başkomiser Ahmet Çamur’un şehit olduğu bölgede dün yol kesen teröristlerin, güvenlik güçlerine ateş açmasıyla çatışma çıktı. Polis vatandaşların dikkatli olmaları ve sokağa çıkmamaları konusunda anonslar yapıldı.
Mersin’in Tarsus ilçesinde PKK yandaşları tarafından yapılan eylemlere müdahale eden ekibi yöneten Emniyet Müdür Yardımcısı Barış Altındal, gösterici grubun arasından pompalı tüfekle ateş açılması sırasında ayağından saçma ile yaralandı.
Mardin’in Nusaybin ilçesinde izinsiz gösteri yapan terör örgütü mensupları, bir banka şubesine molotofkokteyli ile saldırdı.
Diyarbakirn merkez Sur ilçesinde çöp konteynırı yanına poşet içinde bırakılmış 5 adet el yapımı bulundu.
Diyarbakır’ın Silvan ilçesinde Emniyet Müdürlüğü ile Trafik Denetleme İstasyonuna PKK’lılar tarafından uzun namlulu silahlarla ateş açıldı. Polisin anında karşılık vermesi üzerine teröristler kaçtı.
Bingöl Valiliği, Karlıova’da 3 askerin şehit olduğu terör örgütünün bombalı saldırısı ile ilgili olarak 17 kişi hakkında adli işlem başlatıldığını açıkladı.
Yüksekova’ya uçak seferleri durduruldu
Hakari’nin Yüksekova ilçesindeki Selahaddin Eyyubi Havalimanı’nda, terör olayları nedeniyle 15 gündür hizmet verilemiyor. Bölgeye yapılan en büyük yatırımlardan biri olan ve PKK’nın düzenlediği saldırılarla inşaatını sürekli engellemeye çalıştığı Selahaddin Eyyubi Havaalanı, 26 Mayıs 2015’te Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun katıldığı törenle hizmete açılmıştı. PKK’nın işçileri kaçırıp araçları ateşe vererek bölge halkının bu hizmetten yararlanmasını engelleme çabalarına rağmen 102 milyon lira harcanarak 5 yılda tamamlanan havalimanı, şimdi de terör örgütünün saldırıları nedeniyle kullanılamıyor.