Gündem Görevden alınan Turhal Kaymakamı, darbe girişiminde şehit olan polisin cenazesine katılmış

Görevden alınan Turhal Kaymakamı, darbe girişiminde şehit olan polisin cenazesine katılmış

20.07.2016 - 12:45 | Son Güncellenme:

TOKAT’ta darbe girişimi sonrası başlatılan operasyonlar kapsamında Vali Yardımcısı Soner Karataşoğlu gözaltına alınırken, Turhal Kaymakamı Bünyamin Yıldız ise açığa alındı. 48 polis memuru tutuklandı.

Görevden alınan Turhal Kaymakamı, darbe girişiminde şehit olan polisin cenazesine katılmış

Türk Silahlı Kuvvetleri içerisindeki bir grup askerin darbe girişimi sonrası Tokat’ta, Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından ’FETÖ/PDY’ silahlı terör örgütü ve darbe girişimi dolayısıyla soruşturma açıldı. Açılan soruşturma kapsamında haklarında gözaltı kararı uygulanan 51 polisten 49’u adliyeye sevk edildi. Aralarında amir ve komiserlerin de bulunduğu 49 polisten 48’i tutuklandı, 1 polis ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. 2 polisin ise firar ettiği öğrenildi. Ayrıca yürütülen operasyon kapsamında bu sabah Tokat Vali Yardımcısı Soner Karataşoğlu’nun da gözaltına alındığı bildirildi.

Haberin Devamı

TURHAL KAYMAKAMI ŞEHİT POLİSİN CENAZESİNE KATILMIŞ

Bu arada 15 Temmuz darbe girişiminin ardından Turhal Kaymakamı Bünyamin Yıldız da açığa alındı. Kaymakam Yıldız, açığa alınmadan iki gün önce yine darbe girişimi sonrası Gölbaşı Özel Harekat Eğitim Merkezi’ne düzenlenen saldırıda şehit olan polis memuru 29 yaşındaki Ferhat Koç’un ilçeye bağlı Yazıtepe köyünde düzenlenen cenaze törenine katılmıştı.