Siyaset Görevi devretmenin onurunu yaşıyorum

Görevi devretmenin onurunu yaşıyorum

22.05.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

“Cumhurbaşkanı büyük bir siyaset ve dava adamıdır” diyen Yıldırım, Erdoğan’a görevi devretmenin gururunu, onurunu ve mutluluğunu yaşadığını belirtti

Görevi devretmenin  onurunu yaşıyorum

Başbakan Binali Yıldırım, Ak Parti 3. Olağanüstü Kongresi’yle genel başkanlık koltuğunu Recep Tayyip Erdoğan’a bırakırken, “Görevi devretmenin, gururunu, onurunu, mutluluğunu yaşıyorum” dedi.
Yıldırım, şu mesajları verdi:
YALNIZ BIRAKMADINIZ: İşte özlenen, beklenen an geldi liderimiz Recep Tayyip Erdoğan bugün yeniden aramızda. Aradan geçen 998 gün boyunca bizi manevi olarak asla yalnız bırakmadınız. Güç ve destek için şükranlarımızı sunuyoruz. Aydınlık Türkiye mimarı kutlu yürüyüşün liderinin yol arkadaşlarıyız. Her kongremiz bayramdır. Bu sefer ayrı bir bayram ve şölen yaşıyoruz. Aramıza nifak sokmak isteyenler olmadı mı, oldu. Kaderin üzerinde de bir kader vardır, onlar bunu unuttular.
1071’DEN 1919’A: Ak Parti ilk günden beri ilkeleri ile var oldu, var olmaya devam edecek. Memleket sevdası ile yola çıktık, güzel ülkemin güzel insanlarına hizmet etmek borcumuzdur. Partimizde makam, mevki derdi olmaz. Milletin derdi ile dertlenir, milletin derdine derman olur. Ak Parti; 1071 yılında Alpaslan ile Malazgirt’te başlayıp, 1919’da Mustafa Kemal’in Kurtuluş Mücadelesi’ne kadar uzanan tarihi yolculuğun eseridir. ‘Yeter söz milletindir’ diyen Menderes’ten günümüze kadar uzanan demokrasiyi taçlandırmış partinin adıdır... Ak Partili olmak, 15 Temmuz destanının kahramanı olmaktır. Bu kutlu yürüyüşe 2001’de beraber çıktık. Farklı sorumluluklar alarak ülkemize ve milletimize hizmet etme şerefine nail olduk. Bundan sonra da liderimizle, gönüldaşlarımızla el ele milletimize daha büyük hizmetleri yerine getireceğiz. 2023, 2071 vizyonu için bugünden yarını hazırlayacağız. Emin olun ki yarın bugünden daha güzel olacak. Milletçe zor bir yıl geçirdik. Bu oyunları sizlerle birlikte bozduk. Bozmaya devam edeceğiz. 65. Hükümetin ikinci ayı dolmadan 15 Temmuz gibi karanlık geceyi işgal girişimini yaşadık. Gözü dönmüş teröristler, millete bombalar yağdırdılar. Cumhurbaşkanımızın çağrısı ile meydanlara indiniz, demokrasi destanı yazdınız.
YOL ARKADAŞLARIYIZ: Cumhurbaşkanı Erdoğan büyük bir siyaset ve dava adamıdır. Türkiye davasının yılmaz savunucusudur. Bir dava adamı yoktur ki muhtar bile olamaz derken bir ülke kaderini değiştirecek projelere imza atsın, şer cepheleri kendisini ateş çemberine çekmeye çalışırken milletin gönlünde taht kursun. Böyle bir dava adamının yol arkadaşlarıyız. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a görevi vermenin gururunu, onurunu, mutluluğunu yaşıyorum.

Kumpasları, tezgâhları unutmadık

Partimiz her şartta, her zorlukta dimdik ayakta kaldı, kalmaya da devam edecek. Liderimizin siyasi yasaklı bırakıldığı, kapatılmaya çalışıldığı günleri unutmadık. Kumpasları, tezgâhları unutmadık. Başkaları milleti küçümsedi, hafife aldı. Ana muhalefet demokrasinin vazgeçilmezidir. Onların iktidar olma anlayışı falan yok. Ana muhalefetin de yok. Halk oylaması ile yeni sistem kabul edildi. Görüyorum ki milletin kararını kabullenmişler. Daha şimdiden cumhurbaşkanı adayı derdine düşmüşler. Tutturmuşlar; ‘çatı aday’, ‘kapı aday’ diye. Siz önce temeli sağlamlaştırın. Temeli olmayanın çatısı da kapısı da olmaz. Millet kendine saygı göstermeyene gönül bacasını da çatısını da kapısını da kapatır. Bunların derdi millet değil Ak Parti. Bizim tek derdimiz de millettir, memlekettir. MHP Genel Başkanını önce ülkem milletim diyen ülkücülere de teşekkür ediyorum. Bu zorlu süreci yönetme mücadelemizin yanı sıra ülkemizin kalkınmasına yönelik çalışmalar da devam etmiştir.

Gürcistan’a gidiyor

Başbakan Binali Yıldırım, 22-23 Mayıs’ta gerçekleştirilecek Türkiye-Gürcistan Yüksek Düzeyli Stratejik İşbirliği Konseyi (YDSK) ikinci toplantısına katılmak üzere bugün Gürcistan’a gidecek.