Van Görevlendirme Yapılan Belediyeler Yaşam Standardını Yükseltti

Görevlendirme Yapılan Belediyeler Yaşam Standardını Yükseltti

28.09.2017 - 11:47 | Son Güncellenme:

İçişleri Bakanlığınca geçen yıl görevlendirme yapılan Van'ın büyükşehir, İpekyolu, Erciş ve Edremit Belediyeleri, bir yıllık sürede önemli projelere imza atarak vatandaşların yaşam standardını yükseltti Temel belediyecilik hizmetlerinin aksatılmadan yürütülmesini sağlayan belediye başkan vekilleri, yeşil alan, yol, alt ve üst yapı projeleriyle başarılı çalışmalara imza atarken, sosyal belediyecilik anlayışıyla da vatandaşın takdirini kazandı İpekyolu Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Öztürk: "Belediyeciliğin sadece kar küreme, yol yapmak ve çöp toplamaktan ibaret olmadığını gerek İpekyolu'na, gerek Van'a ve tüm Türkiye'ye göstermiş olmanın mutluluğunu yaşıyoruz" Erciş Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Yaşar: "Memleketin bayrağının gölgesinde birlik beraberlik içerisinde, mutlu ve müreffeh yaşamak için projelere ağırlık veriyoruz"

Görevlendirme Yapılan Belediyeler Yaşam Standardını Yükseltti

VAN (AA) - CEMAL AŞAN - İçişleri Bakanlığınca Kanun Hükmünde Kararname (KHK) kapsamında görevlendirme yapılan Van'ın büyükşehir, İpekyolu, Erciş ve Edremit belediyeleri, aradan geçen bir yıllık süre içinde hayata geçirdikleri projelerle göz doldurdu.

Haberin Devamı

Görevlendirmenin ardından yıllardır adeta hizmete susayan bölge halkını hizmetle buluşturmak için çaba gösteren belediye başkan vekilleri, devletin kaynaklarını vatandaşlara hizmet için kullanarak Van ve ilçelerinin çehresini değiştirdi.

"Kardeş Belediyecilik Projesi" kapsamında büyükşehirlerdeki belediyelerin de desteğini alarak kültür ve yaşam merkezleri, park, yol, yeşil alan, sahil bandı ve plaj projelerini hayata geçiren belediyeler, vatandaşa dokunan, iletişim kanallarını açık tutan uygulamalarla da halkın desteğini kazandı.

Belediye kaynaklarının etkin kullanılması, kaynakların halka hizmet olarak yansıtılması için yürütülen çalışmalar da kısa sürede meyvelerini verdi.

Van ve ilçelerindeki vatandaşların belediyecilik hizmetlerinden duydukları memnuniyet ve etkinliklere katılım oranları da yükseldi.

Haberin Devamı

- Terör örgütünün yaktığı okulları belediyeler onardı

Terör örgütü PKK, çocukların eğitim hakkını engellemek amacıyla okullara saldırılar düzenlerken, görevlendirme yapılan belediyeler eğitim yılı öncesinde okulları güzelleştirmek için tüm imkanlarını seferber etti.

Büyükşehir Belediyesi, yaz tatilinin ardından eksiklik tespit edilen ve çoğunluğu kırsal bölgelerde bulunan 238 okulda bakım ve onarım çalışması başlattı.

Edremit Belediyesi de ilçe genelindeki tüm okulların yeni eğitim öğretim yılına hazır hale getirilmesi için 250 bin lira kaynak ayırdı.

İpekyolu Belediyesi ise mobil temizlik ekipleriyle ilçedeki tüm anaokulu ve ana sınıflarını temizleyip dezenfekte ederek çocukların hijyenik ortamda eğitime başlamasını sağladı.

- Van Gölü sahilleri şenlendi

Van Gölü kıyısında yer alan Edremit, İpekyolu ve Erciş belediyeleri, vatandaşların eşsiz güzelliklerden daha iyi yararlanmalarını sağlamak amacıyla halk plajları projelerine de ağırlık verdi.

Edremit Belediyesi, Van Gölü sahilinde vatandaşların ortak kullanım alanını işgal eden iskele, çardak, baraka ve bahçe çitlerini yıkarak, "Sahil Kordonu Projesi"ni başlattı.

İlk etabı 2,5 kilometre olan projede ışıklandırma, yürüyüş ve bisiklet yolları, tartan pist, ağaçlandırma, banklar ve kafeteryalar ile sosyal donatı alanları oluşturuldu.

Haberin Devamı

Dilkaya Mahallesi'nde bölgede ilk kez "Halk Plajı" projesini başlatan belediye, vatandaşların Van Gölü ile bütünleşmesini sağladı.

Erciş Belediyesi ise ilçede önemli eksiklerden biri olan kadın ve aile plajı projesini hayata geçirdi.

Belediye tarafından çevre düzenlemesi yapılarak bölgenin örf ve adetlerine göre düzenlenen plaj, sosyal tesisleri de tamamlanarak vatandaşların hizmetine sunuldu.

Erciş Belediyesi, vatandaşların Van Gölü'nün güzelliğini yaşamasını sağlamak amacıyla "Sahil Yolu Vitrin Projesi" başlattı.

Sahili 30 yıldır işgal eden yapıları kaldıran belediye, yürüyüş ve bisiklet yolları, dinlenme alanlarının bulunduğu projeyi tamamlayarak ilçeye kazandırdı.

İpekyolu Belediyesi de doğal yaşam alanlarına zarar vermeden Van Gölü sahilinde kentin en büyük park projesini başlattı.

- Ramazan daha renkli kutlandı

İpekyolu, Edremit ve Erciş Belediyeleri, kurdukları kardeşlik sofralarıyla ramazan ayının maneviyatına uygun idrak edilmesini sağladı.

Haberin Devamı

İftar sofralarında binlerce vatandaşı buluşturan belediyeler, düzenledikleri etkinliklerle de vatandaşların güzel zaman geçirmesini sağladı.

Edremit Belediyesi ramazan ayında yaklaşık 200 bin kişiye Van Gölü sahilinde iftar yapma imkanı sundu.

İftar sonrasında da düzenlenen etkinliklerle Van'da, İstanbul Feshane'deki ramazan etkinliklerini aratmayan görüntüler oluşturuldu.

Ramazanda her gün binlerce kişiye iftar yemeği veren İpekyolu Belediyesi ise son gün 13 bin kişiyi "Kardeşlik Sofrası"nda buluşturdu.

İlçenin en işlek caddesinde kırmızı beyaz örtü ve Türk bayraklarıyla süslenen masalarda binlerce vatandaş iftar açarak kardeşlik duygularını pekiştirdi.

Erciş ilçesinde de her gün binlerce vatandaş belediyenin iftar sofrasında buluştu ve düzenlenen konserleri izledi.

- "İpekyolu'nda çok şey değişti"

İpekyolu Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Cemil Öztürk, AA muhabirine yaptığı açıklamada, göreve başladıkları ilk dönemlerde ilçeyi, Van'ı tanımaya, potansiyellerini ortaya çıkarmaya çalıştıklarını söyledi.

Haberin Devamı

Görevde bir yılı geride bıraktıklarını ve bu sürede ilçede çok önemli değişimlerin yaşandığını anlatan Öztürk, şöyle konuştu:

"Biz 'İpekyolumuza iyi gelecek' diye bir slogan belirledik ve İpekyolumuza iyi gelecek tüm çalışmaları büyük bir gayret ve çalışma içerisinde yaptık. Bir kış geçirdik. Kış boyunca karla mücadele çalışmaları ile kar tatili olmadan eğitim ve öğretim sezonunu tamamladık. Bu belediyemizin büyük bir başarısıydı. Gece gündüz kar yağdı ve biz de gece gündüz kar temizleme çalışması yaptık."

Temel belediyecilik anlamında günlük 300 ton çöp toplayarak ilçeyi daha temiz görünüme kavuşturduklarını, geri dönüşüm konusunda da büyük başarılara imza attıklarını anımsatan Öztürk, tüm kesimlere ulaşma konusunda büyük bir gayret gösterdiklerini söyledi.

Dezajantajlı gruplar için de özel projeler üzerinde çalıştıklarını ve başarılı sonuçlar aldıklarını ifade eden Öztürk, şu bilgileri verdi:

"Engellilerimize yönelik 'Engelsiz Yaşam Akademisi'ni kurduk. Türkiye'de ilk 3 arasına girebilecek bir akademiyi İpekyolumuza kazandırdık. Şu anda bizim İpekyolu 'Engelsiz Yaşam Akademisi'nde 250'ye yakın aktif kursiyerimiz, 250'ye yakın da bu akademinden yararlanan engelli bireyler ve aileleri var. Bunu İpekyolu'na kazandırmanın mutluluğunu yaşıyoruz."

Göreve başladığında asfalt ve kilit taşı çalışmalarında geçen yılın 2 katı hizmet üreteceklerinin sözünü verdiklerini bildiren Öztürk, 20'si merkez, 30'u kırsalda bulunan tüm mahallelere kasım ayı sonuna kadar kilit taşı ve asfalt hizmeti götürmüş olacaklarını açıkladı.

Üst yapı projelerinde de yeşil alanlara önem verdiklerini, Şehit Polis Memuru Ahmet Çam adına yaptırdıkları parkı hizmete açtıklarını anımsatan Öztürk, şöyle devam etti:

"Halilağa Mahallesi'ne güzel bir park yaptık, bunu da yakın zamanda bitireceğiz. 4 dönümlük bir alanda Ankara Büyükşehir Belediyesi ile birlikte bir park açılışı yapacağız. Erçek gibi dış bir mahallede engelsiz yaşam merkezi açtık. Bunun da mutluluğunu yaşıyoruz. 20 dönümlük alanda, 12 milyon lira proje değerinde Esenler Mahallesi'nde Necmi Kadıoğlu'nun desteğiyle yaşam merkezi ve park projesinin temelini attık. Kent Park projemiz var. Bu projemizi de İstanbul Büyükşehir Belediyemiz ile yürütüyoruz. İnşallah şehrimizin merkezinde 8 dönümlük bir alanı park olarak hizmete açacağız."

Öztürk, bu çalışmaların yanı sıra birçok üst yapı projeleri olduğunu ve sosyal projelere de önem verdiklerini anlatarak, "Yaz döneminde belediye olarak bin 300 öğrencimize 35 farklı branşta kurs verdik. Şimdi kış kurslarına başlayacağız. 'Artık İpek Masa' diye bir sistem kurduk. İpek Masa sayesinde insanlar sorunları ve beklentilerini bize çok rahat bir şekilde aktarabiliyorlar. Bunun yanı sıra 'Mobil İpek Masa'yı kurduk. İnsanların ayağına giderek sorunlarını diniliyoruz." ifadelerini kullandı.

Halkın belediyecilik hizmetlerinden memnun olduğunu vurgulayan Öztürk, "Belediyeciliğin sadece kar küreme, yol yapmak, çöp toplamaktan ibaret olmadığını gerek İpekyolu'na, gerek Van'a ve tüm Türkiye'ye göstermiş olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. " diye konuştu.

Öztürk, şunları kaydetti:

"Bu çalışmalara devam ederek, vatandaş memnuniyetini esas alarak, gerçek bir belediyeciliği Vanımızda, İpekyolumuza göstermeye devam edeceğiz. Daha önce kapısından içeriye girilmeyen, ulaşılamayan bir belediye varken, şu anda hem hizmet hızlı bir şekilde yapılıyor hem de hizmet bittikten sonra geri dönüşler yapılıyor. İnsanlar böyle bir belediyecilik anlayışına şaşırıyorlar. Bu da bizi diğer belediyelerden farklı kılıyor."

- Erciş'in çehresi değişti

Erciş Belediyesi de bir yıllık sürede hayata geçirdiği projelerle ilçenin çehresini değiştirdi.

Depremin yarattığı tahribat, 6-7 Ekim Kobani olayları ve belediyecilik hizmetlerinin aksatılması nedeniyle büyük şanssızlıklar yaşayan Erciş, görevlendirmenin ardından hak ettiği yere ulaşmaya başladı.

Belediye, Erciş Kaymakamlığı ve İlçe Emniyet Müdürlüğünün ortak çalışmasıyla hayata geçirilen "Kent Bilgi Sistemi-MOBESE" ile 49'u hareketli 72 kamerayla ilçenin güvenliğinin sağlanmasına büyük katkı sunuldu.

Başkan Vekilliği sonrası ilçe merkezine 100 kilometre BSK asfalt planlamasının yapıldığını, eylül ayına kadar da 63 kilometrenin tamamlandığını belirten Erciş Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Mehmet Şirin Yaşar, şöyle konuştu:

"Şu ana kadar 28 bin metrekare parke taşı döşendi, 68 bin metrekare daha döşenecek. 20'ye yakın köyümüze ve merkezdeki okul, camilerimizin bahçeleri de kilitli parke taşıyla örülmekte. Bu hizmetlerimiz devam edecek. Aynı zamanda ilçemizin en güzel yerlerine yeşil alanlar inşa ederek vatandaşlarımızın daha iyi zaman geçirebilecekleri yerler yapıyoruz. Belediyemiz tarafından şehit aileleri ile özel olarak ilgilenilmekte. Ramazan ayında şehit yakınlarıyla iftarda bir araya geldik ve ailelerimizin düzenli olarak ziyaret edilmesini sağlamaya çalıştık. 15 Temmuz şehidimizin adını ilçemizin en büyük okuluna verdik ve adına şehrimizin en işlek yerinde çeşme yaptırdık."

Belediye olarak sosyal alanda da önemli projelere imza attıklarını, "Doğumdan ölüme yanınızdayız" diyerek yeni doğum yapan ailelere yeni doğan çantası hediye ettiklerini anımsatan Yaşar, aynı zamanda hayatını kaybeden vatandaşların ailelerine de taziye paketi yardımında bulunduklarını aktardı.

İlçenin turizm potansiyelini arttırmak için "Sahil Yolu Projesi" geliştirdiklerini ve Erciş'i bir cazibe merkezi haline getirdiklerini kaydeden Yaşar, kadınların Van Gölü'nde yüzmesini sağlamak için "Plaj Projesi"ni tamamlayarak halkın hizmetine sunduklarını anımsattı.

Bölgenin yükselen değeri olan Erciş'in çehresini değiştirmek zorunda olduklarının altını çizen Yaşar, "Memleketin bayrağının gölgesinde birlik beraberlik içerisinde, mutlu ve müreffeh yaşamak için projelere ağırlık veriyoruz. Göreve geldiğimizde belediyenin kurumsal yapısını ele aldık. Belediyenin yönetim anlayışını ve ulaşılabilirliğini geliştirdik." ifadelerini kullandı.