Kırklareli GÖRSEL SANATLAR ÇALIŞTAYI BAŞLADI

GÖRSEL SANATLAR ÇALIŞTAYI BAŞLADI

01.06.2016 - 21:22 | Son Güncellenme:

.

GÖRSEL SANATLAR ÇALIŞTAYI BAŞLADI

Kırklareli’nin Lüleburgaz ilçesinde belediyenin Kadın Yılı etkinlikleri kapsamında “Lüleburgaz Görsel Sanatlar Çalıştayı’ başladı.
Kongre Meydanı’nda başlayan Lüleburgaz Görsel Sanatlar Çalıştayı’nın açılış programında konuşan Belediye Başkanı Emin Halebak, “Güneşin altında insanlar sanat için bir araya gelmiyorsa hiç tereddüt etmeden savaş için bir araya gelebiliyor. Sanatla, barışla mutlulukla bir arada yaşamayı beceremeyenler birbirine karşı yağmur çamur demeden birbirlerini boğazlamaya çalışıyor. Bir tercih yapmak zorundayız. Nasıl yaşayacağımızı kendimiz belirleyelim. Ya da birileri bizim adımıza belirliyor. Bizim insan olarak bu güzel taraflarımızı baskı altına alıp çatışma duyguları ön plana çıkarılıyor. Geçen yıl meclisimiz 2016’yı Kadın Yılı ilan etti” dedi.
“KADINLAR YAŞAMIN HER ALANINDA VARLAR”
Lüleburgaz MYO Müdürü Yrd. Doç. Dr. Bora Arslan ise, “Bizleri hayata getiren kadınlarımız maalesef hak ettikleri değeri görmüyor. Potansiyellerini yansıtmakta zorluklarla karşılaşıyor. Oysaki doğurganlığın üretimin ta kendisidir. Kadınlar yaşamın her alanında ürettikleri ile varlar. Hayatımızı zenginleştirenler de aslında onlar. Hayatımızı planlayan, üreten ve şekil veren kadınlar, sanatın kendisini yaşamın içerisinde doğal olarak icra etmektedirler” ifadelerini kullandı.
Çalıştaya katılan sanatçılar, Öğr. Gör. Çiğdem Önder Er, Doç. Dr. Deniz Bayav, Günseli Ayan, Sevinç Ölmez, Yrd. Doç. Mehtap Uygungöz ve Prof. Oya Kınıklı da çalıştayın sanat adına çok önemli olduğunu belirttiler.
Çalıştaya katılan sanatçılardan Prof. Dr. Oya Kınıklı da, emeği geçenlere sanatçılar adına teşekkür ederek, "Çünkü bundan önce 2011 yılındaki sempozyuma geldiğim zaman sadece resim yapılmadı. Halkla bütünleşip sanatı sokaklarda sergileme şansı bulduk. Eğitim, insanlara davranış biçimi kazandırır. Bu davranış biçimi sadece sınıflarda değil toplumun çoğunluk olduğu bölgelerde gerçekleştirilir. Bu bakımdan bu tip çalıştayların halkla bütünleşmesi ve halkı eğitmesi bakımından son derece gerekli olduğuna inanıyorum” diye konuştu.
Gerçekleşen çalıştay 3 Haziran’da sona erecek.