Gündem Görsel şölen!

Görsel şölen!

05.12.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Bolu’da kent merkezine 44 kilometre uzaklıktaki doğası ve eşsiz manzarasıyla görenleri etkileyen Yedigöller Milli Parkı kar yağışıyla birlikte beyaz örtüyle kaplandı.

Görsel şölen

Her mevsim ayrı bir güzelliğe sahip olan Nazlıgöl, Seringöl, Deringöl, Sazlıgöl, Küçükgöl, İncegöl ve Büyükgöl’den oluşan Yedigöller, şimdi karla birlikte ziyaretçilere görsel şölen sunuyor. Karla kaplanan Yedigöller Milli Parkı’na gelen ziyaretçiler yürüyüş yaparak kar manzaralarını izledi.

Haberin Devamı

Yollar buz pistine döndü

Kars’ta kar yağışının ardından gündüzleri havanın ısınması ile eriyen kar, geceleri sıcaklığın sıfırın altına düşmesi ile yolları buz pistine çevirdi. Kafkas Üniversitesi’nde okuyan ve çeşitli ülkelerden gelen öğrenciler, sosyal medya aracılığı ile buzda kaymak için özel buluşmalar düzenliyor. Belediye önünde toplanan gençler poşetler ve leğenlerle kaydı. Araç sürücüleri de gençlerin rahat kaymalarına fırsat tanıdı.

Görsel şölen

Çatılarda buz sarkıtları

Ardahan’ın Posof ilçesinde etkili olan kar yağışı aralıksız dün sabaha kadar devam etti. Ardahan ile Posof ilçesi arasında bulunan ve Türkgözü Sınır Kapısı bağlantısını sağlayan 2 bin 550 metre yükseklikteki Ilgar Dağı Geçidi trafiğe kapandı. İlçe merkezinde 60 santimetre kalınlığı bulan karı temizleme çalışmaları başlatıldı. Çatılarda ise metrelerce uzunlukta buz sarkıtları oluştu. Özel İdaresi ekipleri kardan kapanan 30 köy yolunun açılmasını için çalışmalarını sürdürüyor.

Görsel şölen

Haberin Devamı

Elektrik verilemiyor

Bingöl’ün Karlıova ilçesinde 2 günden bu yana aralıksız devam eden kar yağışı yaşamı felç etti. Kar kalınlığının 1 metreyi geçtiği ilçe merkezine 3 günden bu yana arızalar ve direklerinin devrilmesi sonucu elektrik verilemezken, enerji sıkıntısına bağlı olarak içme suyu şebekesinin de çalışmadığı ve ilçede su sıkıntısı yaşandığı belirtildi. Karlıova’nın kar yağışı nedeniyle 40 köy ile bağlantısı kesildi, kar ve tipi nedeniyle vatandaşların evden çıkamadığı görüldü. Telefon, su ve elektrik sistemlerini çalışmadığı Karlıova’da kar yağışı nedeniyle sentetik çim sahanın tribünü de çöktü. Karlıova İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nden yapılan açıklamaya göre, etkili olan kar nedeniyle ilçe merkez ile bağlı köylerdeki tüm okullar 2 gün tatil edildi.