Gündem Görüntü var intihar anı yok

Görüntü var intihar anı yok

27.04.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Huber Köşkü’nü koruyan polislerin silahıyla intihar ettiği iddia edilen Fatih Ürker’in ölümüne ilişkin soruşturmada takipsizlik kararı verildi. Ürker’in babası sağ elini kullanan oğlunun silahı sol eliyle ateşlemesinin şüphelerini artırdığını söylüyor

Görüntü var intihar anı yok

Sarıyer’deki Cumhurbaşkanlığı’na ait Huber Köşkü’ne geçtiğimiz Kasım ayında giden 20 yaşındaki Fatih Ürker, burada polisle yaşadığı tartışma sonrası tabancayla başından vurularak hayatını kaybetti. Ürker’in köşke girme konusunda ısrarcı olduğu ve bu nedenle misafir girişindeki nöbetçi polislerle tartıştığı sonrasında da görevli memurlardan birinin silahını alarak önce polise ardından da kafasına ateş ederek intihar ettiği açıklanmıştı. Oğullarının intiharına inanmayan aile ise olay anına ilişkin görüntülerin kendileriyle paylaşılması için soruşturmayı yürüten savcılığa başvurdu. Savcılık ise, Ürker’in ölümüne dair takipsizlik kararı verdi. Takipsizlik kararının kaldırılması için hukuki süreç başlattıklarını belirten ailenin avukatı İsmail Demir, “Müvekkilimin oğlu Cumhurbaşkanımızı çok seven biridir. Ziyarete gitmiş ve görmek istemiştir. Fakat bu olay yaşanmıştır. Vefat eden Fatih zayıf ve 4 polis memuruna mukavemet edecek fiziki yapıya sahip değildir. Taşkınlık yaptığı anda hemen yakalanabilirdi. Polis memurlarının ihmali var” dedi.

Haberin Devamı

Gizlilik kararı
Oğlunun intihar ettiğine kesinlikle inanmadığını söyleyen baba Nedim Ürker ilk günden beri olay anına dair görüntüleri izlemek istediklerini anlatarak “Avukatımızın talebi üzerine aylar sonra verilen görüntüleri gördük ki olay anına ait tek bir kare yok. Verilen görüntülerde, oğlumun vurulduğu yerdeki kanları çekilmiş. Köşkün kameraları ile Fatih’in intihar ettiği söylenen tabanca ve oğlumun morgdaki görüntüleri var. Onca kameranın olduğu yerde biz neden olay anını göremiyoruz? Olayı tamamen kendi adaletleri doğrultusunda yönetiyorlar” dedi.

Baba Ürker, şunları söyledi: “Fatih’in silahı aldıktan sonra bir el polislere ve bir elde havaya ateş ettikten sonra, silahı sağ elinden sol eline alıp intihar ettiği söyleniyor. Eline şimdiye kadar silah almamış biri nasıl olur da sağ elini kullanmasına rağmen sol eliyle intihar eder?”