Siyaset Gözaltında Baykal kaseti sorgusu

Gözaltında Baykal kaseti sorgusu

11.08.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Fetullahçı Terör Örgütü’ne üye olmak, özel hayatın gizliliğini ihlal, kişisel verileri hukuka aykırı olarak ele geçirmek, tehdit suçlarından gözaltına alınan Akit Gazetesi eski yazarı Yener Dönmez, ifadesinde, Deniz Baykal’ın CHP Genel Başkanlığı’ndan istifa etmesine neden olan görüntüleri ayrıntılarıyla anlattı.

Gözaltında Baykal kaseti sorgusu

Baykal ve eski CHP İlçe Milletvekili Nesrin Baytok’a ait olduğu iddia edilen görüntüler “www.habervaktim.com” isimli sitede 10 Mayıs 2010 tarihinde “Deniz Baykal’ın seks kaçamağı. İzleyin” başlığıyla yayınlanmıştı. Görüntülerin yayımlanmasının ardından Baykal CHP Genel Başkanlığı’ndan istifa etmişti. Gözaltına alınan Dönmez, verdiği ifadesinde, o geceyi şöyle anlattı: “O gün Cevheri Güven (Star Gazetesi eski Haber Müdürü) beni aradı ve ‘Sizinkilere bir şey gitmiş haberin var mı’ diye sordu. Ben de hem gazetede haber müdürü hem de www.habervaktim.com yayın yönetmeni Fatih Akkaya’yı arayarak sordum. Akkaya bana Deniz Baykal’la ilgili görüntülerin www.habervaktim.com internet sitesinin ihbar hattına geldiğini söyledi. Ben de hukuki bir durum olması dolayısıyla Ali İhsan Karahasanoğlu ile görüştüm. Kendisi de sonuç olarak yayınlansın dedi.”

Haberin Devamı

FETÖ üyesi değilim

Dönmez, “FETÖ örgütüne üye misiniz?” sorusuna, “Bu örgüte üye değilim. Bu örgütle ilgili gerek kendi çalışmalarımdan gerekse medyaya yansıyanlardan ülkeye yönelik bir proje olduğunu anlamıştım” dedi.