Muş Gözleri Kapalı Maç Yaptılar

Gözleri Kapalı Maç Yaptılar

13.05.2018 - 11:28 | Son Güncellenme:

.

Gözleri Kapalı Maç Yaptılar

MUŞ (AA) - Muş'ta üniversite öğrencileri, görme engellilerle empati kurmak amacıyla gözleri kapalı çıngıraklı topla maç yaptı.

Haberin Devamı

Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) Muş İl Müdürlüğü, Engelliler Haftası'nda engellilerle ilgili toplumda farkındalık oluşturmak ve onların yaşamlarıyla empati kurulmasını sağlamak amacıyla spor salonunda özel futbol maçı düzenledi.

Katılımcıların görme engellilerin yaşamlarını deneyimlemeleri amacıyla gözleri bantlı olarak yer aldığı maçta, görme engelli futbolunda olduğu gibi çıngıraklı top kullanıldı.

Toptan gelen uyarana göre hareket etmeye çalışan ve hayli zorlandıkları gözlenen gençler, zaman zaman birbirleriyle çarpışarak yere düştü.

KYK İl Müdürü Emrullah Güler, yaptığı açıklamada, organizasyonla engelliler konusunda farkındalık oluşturmak, engellilerin yaşamış oldukları sıkıntılarla empati kurulmasını sağlamak istediklerini söyledi.

Haberin Devamı

Sadece dış seslerle yönlenmenin ya da dokunarak hissetmenin farklı bir duygu olduğunu aktaran Güler:

"Hayatı paylaşmak için hiçbir engelle yok, hiçbir insan bir başkasından üstün değildir. Burada engelli kardeşlerimizin çektiği sıkıntıyı empati yaparak dile getirmek istedik. KYK sadece barınma ve burs hizmetleri vermiyor sosyal sorunluluk projeleri, sportifi ve kültürel etkinlikler gibi bir çok aktivite yapıyoruz. Bizim önceliğimiz gençlerimizin topluma, millete hayırlı gençler olmaları."

Etkinliğe katılan MŞÜ öğrencileri de az da olsa görme engelli kardeşlerinin anladıklarını ve ne kadar zor bir şey olduğunu yaşayarak öğrendiklerini söyledi.