Gözlerinizi Ne İçin Kullanıyorsunuz?

Cevap çok basit ve bilindik değil mi: “Dışarıyı, dünyayı görmek için.” Acaba doğru cevap bu mu, ya da bu, yeterli bir cevap mı? Daha derin bir cevap olabilir mi?

Evet, dış dünyayı görüyoruz ama içimizdeki dünyanın filtrelerinden. Bu yüzden herkes dünyayı farklı algılıyor. Eğer bunu tam olarak idrak edemezsek gördüklerimizden bambaşka çıkarımlarda bulunarak kendimiz için dayanılmaz bir dünya yaratmaya devam ederiz. Gözler dışarıda eleştirecek, yargılayacak, nefret edilecek bir şeyler bulmak için değil kendimizi bulmak içindir. İnsan her ne görüyorsa içindekini bulmuştur. Beğendiyse sevmeli, beğenmediyse içinde onu iyileştirmeli. İyileşme de kabul ve sevgiyle başlar.

Haberin Devamı

Gözleriniz en çok neyi görüp de rahatsız oluyor?

- Kızgın, öfkeli insanlar

- Yalancılar, aldatanlar

- Acımasızlar, gaddarlar

- Paragözler, ukalalar

- Yargılayanlar, eleştirenler, kendini bilmezler

- Çıkarcılar, insan kullananlar...

Her neyse sizi rahatsız eden işte onlar, sizin zihninizde var oldukları için hayatınızda da varlar. İşte bu yüzden sürekli karşınıza çıkıyor, gözünüze batarak sizi rahatsız ediyorlar. Evet, kabul etmesi biraz zor ama öyle :) Onlardan kurtulmak istiyorsanız onları zihninizde yok etmelisiniz. Kafamızın içinde yer etmiş, kemikleşmiş düşünceler vardır ve onları dış dünyada da gözlerimizle görüp görüp istemediğimiz şeyi tasdikleriz. “Bak işte var” deriz, kendimizi onaylarız. Ne için? İstemediğimiz şeyleri hayatımızda çoğaltmak için :)

Gözlerimizi iyi kullanırsak içimizde neyi değiştirmemiz gerektiğini, neyi iyileştirmemiz gerektiğini bulabiliriz. İçimizdeki korkuları, olumsuz kayıtları, işe yaramaz olumsuz inançları bulabiliriz. Bu da bizi bize yaklaştırır. Tabii gözlerimizi güzellikleri görmek için de kullanabiliriz :) Güzeli güzel yapan çirkin dediğimizdir, uzunu uzun yapan kısa dediğimizdir, doğruyu doğru yapan yanlış dediğimizdir. Kısaca her şey zıddıyla vardır ve biz onu iyi kötü diye anlamlandırırız :) Hayatta her şey istediğimiz gibi tek olsaydı onun da bir anlamı olmazdı, değil mi?

Gözlerinizin kıymetini bildiğiniz, faydalı amaçlar için kullandığınız bir hafta diliyorum :)

Haberin Devamı

Sevgi ve sağlıkla ilerleyin...

Arzu Bıyıklıoğlu

NLP Uzmanı ve Yaşam Koçu

www.arzubiyiklioglu.com