İstanbul GÖZTEPE KULÜBÜ’NÜN YENİ SAHİBİ İŞ ADAMI MEHMET SEPİL OLDU

GÖZTEPE KULÜBÜ’NÜN YENİ SAHİBİ İŞ ADAMI MEHMET SEPİL OLDU

04.06.2014 - 13:49 | Son Güncellenme:

.

GÖZTEPE KULÜBÜ’NÜN YENİ SAHİBİ İŞ ADAMI MEHMET SEPİL OLDU

İzmir'in köklü kulüplerinden Göztepe'nin yeni sahibi, Genel Energy İcra Kurulu Başkanı Mehmet Sepil oldu. Sepil, bugün itibariyle Göztepe Kulübü'nde yeni bir sayfa açtıklarını belirterek, “Göztepe'yi uluslararası bir kulüp yapmak için buradayım. Ne şekilde ve ne hızla yaparız göreceğiz ama hedef bu” dedi.
Bomonti'de bulunan Hilton Oteli'nde, gerçekleştirilen devir teslim törenine, Altınbaş Holding Yönetim Kurulu Başkanı Vakkas Altınbaş, Göztepe Kulübü Başkanı Hüseyin Altınbaş, Genel Energy İcra Kurulu Başkanı Mehmet Sepil ve çok sayıda basın mensubu katıldı. Göztepe Kulübü’nü, 2007 yılında Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu'ndan 1 milyon 305 bin lira bedelle alan Altınbaş Holding, hisselerini Genel Energy İcra Kurulu Başkanı Mehmet Sepil'e devretti.
VAKKAS ALTINBAŞ: “KULÜP SATILMADI, BU TAMAMEN BİR BAYRAK DEĞİŞİMİDİR”
Altınbaş Holding Yönetim Kurulu Başkanı Vakkas Altınbaş, tarihi bir gün yaşadıklarını belirterek, "Gözetepe Kulübü'nün satıldığı şeklinde bir algı kesinlikle olmasın. Bu tamamen bir bayrak değişimidir. Bugüne kadar nasıl kardeşlerim İmam Altınbaş ve Hüseyin Altınbaş görevi üstlenmişse, bugünden sonra da Mehmet Sepil ağabeyimiz aynı şekilde devralacaktır" dedi.
Vakkas Altınbaş, Mehmet Sepil'in Göztepe Kulübü'nü çok daha iyi yerlere getireceğine inandıklarını söyleyerek, şunları kaydetti:
"Gözümüz arkada kalmayacak. Belki yönetimde olmayacağız ama gönlümüz hep Göztepe ile birlikte olacak. Biz Göztepe'yi unutmayacağız, Göztepeliler de bizi unutmayacaktır. Biz, Türkiye'de artık holdinglerin, para sahiplerinin futbola yatırım yapması gerektiğine inanarak bu işe girmiştik. Holding olarak Göztepe'ye desteğimiz yine devam edecek. Mehmet Sepil ağabeyimiz de bizim gibi bu işe gönüllüdür. Kendisi İzmirli ve daha önce yediğimiz bir yemekte, İzmir'e yatırım yapmak istediğini söylemişti. Ben de bundan cesaret olarak Göztepe Kulübü'nü önerdim. Destek istediğimi söyledim. Kendisi de memnuniyetle kabul etti. Bir hayalinin gerçek olacağını söyledi. Kulübü daha ileriye götüreceğini, çok yatırım yapmak istediğini, İzmir'in süper ligde bir takımı olması gerektiğini bize aktardı. Biz de bu sözlerine güvenerek, burada sizlerin huzurunda bayrağı ona teslim ediyoruz. Göztepe'nin değeri parayla ölçülmez."
Altınbaş Holding Yönetim Kurulu Başkanı Vakkas Altınbaş, Göztepe Kulübü hisselerinin tamamını Mehmet Sepil'e devrettiklerini de sözlerine ekledi.
Hüseyin Altınbaş da yine İzmirli olan iş adamı Mehmet Sepil'in ileri dönemde süper ligde mücadele verecek, Avrupa'da adını duyuracak bir takım ortaya çıkarma hedefi bulunduğunu belirtti.
SEPİL: "GÖZTEPE KULÜBÜ'NDE YENİ BİR SAYFA AÇIYORUZ"
Göztepe Kulübü'nün yeni sahibi Genel Energy İcra Kurulu Başkanı Mehmet Sepil, 2007 yılında kulübü devralarak bugünkü noktaya getiren Altınbaş Holding'e teşekkür edilmesi gerektiğini vurgulayarak, "Ben her zaman kendilerine Göztepe ile ilgili olduğumu, Göztepe'nin içinden çıkan biri olduğumu, hayalimin Göztepe'yi yönetmek olduğunu söylemiştim. Kısmet bugünmüş. Doğru bir karar olacağını değerlendirdik ve bugün itibariyle Göztepe Kulübü'nde yeni bir sayfa açıyoruz" dedi.
“HAYATIMIN EN ÖNEMLİ DEĞERLERİNDEN BİRİDİR”
Çocukluk yıllarının, Göztepe Kulübü'nün hemen arkasında bulunan evlerinde geçtiğini hatırlatan ve bazı hatıralarını anlatan Sepil, "Göztepe benim hayatımın hep en önemli değerlerinden biridir. Bu durum olmadan önce şunu düşündüm: Eğer 20-30 yaşlarında, ilerde yapmayı en çok istediğim şeylerle ilgili bir not alsaydım, listenin başında Göztepe'yi yönetmek olurdu. Şimdi bunun için imkanım var. Vaktimi ayırabileceğim şekilde bir iş programı kurabilirim. Arkadaşlarım her türlü yardımı verecekler. Öğreneceğim çok şey var. İlerde nasıl yöneteceğimiz ile ilgili bana en büyük desteği yine onlar yapacak" şeklinde konuştu.
“GÖZTEPE’Yİ ULUSLARARASI BİR KULÜP YAPMAK İÇİN BURADAYIM”
Sepil, Göztepe'yi uluslararası bir kulüp yapmak için çalışacağını ifade ederek, “Ne şekilde ve ne hızla yaparız göreceğiz ama hedef bu. Amaç sadece süper lige çıkarmak değil, uluslararası kulüp haline getirmek. Çok profesyonel, kurumsal bir yapı haline getirmemiz gerekiyor. Bununla ilgili kadroları oluşturmamız gerekiyor. Camiayı birleştirmemiz gerekiyor. Alt yapıları kurmamız gerekiyor. Çalışmaları hızlandıracağız. Projeler var kafamda ama bugün konuşmak doğru değil. Göztepe'de çalışan herkes bizim çalışanımızdır. Faydalanabileceğimiz, oluşturacağımız yeni profesyonel kültür içine uyacak tüm arkadaşlara kapımız açıktır. En önemli misyonumuz da camiayı hep beraber kenetleyip, başarıya inandırmak. Buna sadece futbol kulübü olarak da değil, Göztepe Kulübü olarak bakmalıyız. Başka branşlarımız da var. Yelken mesela, onu hızlı bir şekilde iddialı hale getirmeyi çok istiyorum. Kısa vadeli başarı için çalışmam. Hem beklentileri karşılamalı hem de uzun vadeli planlar yapmalıyız. Amacımız inanan bir camia oluşturmak. Göztepe'nin geleceğinin olduğunu, uluslararası alanda itibar sahibi bir kuruluş olduğunu kabul ettirmem lazım. Ana hedef, kurumsal ve profesyonel bir yapıyı kurmak. Bunu beceremezsek de bizi her zaman eleştirin" diye konuştu.
Konuşmaların ardından Vakkas Altınbaş, Hüseyin Altınbaş ve Mehmet Sepil, birlikte protokole imza atıp, medya mensuplarına Göztepe bayrağı önünde poz verdi.