Ege Göztepe yeniden tarih yazıyor

Göztepe yeniden tarih yazıyor

11.12.2017 - 05:54 | Son Güncellenme:

Evkur Yeni Malatyaspor deplasmanında iyi futbolunun ardından 3-2 yenen Göztepe, art arda üçüncü galibiyetini aldı. Teleset Mobilya Akhisarspor ve Kardemir Karabükspor mücadelelerinin sonrasında, bir dış saha maçını da kayıpsız kapatmasını bildi

Göztepe yeniden tarih yazıyor

Süper Lig’de Evkur Yeni Malatyaspor deplasmanından 3-2 galibiyetle dönüp 3’te 3 yapan Göztepe, ilk yarının bitimine 2 hafta kala zirve yarışına yeniden ortak oldu.

Zirveye göz kırptı

Sarı kırmızılılar, Teleset Mobilya Akhisarspor galibiyetinin ardından yeniden şaha kalktı. Kendi sahasında Akhisar’ı 2-0 yenerek çıkışa geçen Göztepe, art arda Kardemir Karabükspor ve Yeni Malatyaspor deplasmanlarından 3’er puanı hanesine yazdırdı. Yakaladığı müthiş performansla son 3 haftada lige ağırlığını koyan Göztepe, puanını 27’ye çıkararak zirveye “Bu yarışta ben de varım” mesajını gönderdi. Oynadığı futbolla da beğeni kazanan Göztepe, kümede kalma hedefiyle başladığı Süper Lig’e yeni bir soluk getirdi. Sarı kırmızılılar ilk yarı sonuna kadar kalan maçlarda Atiker Konyaspor ve Galatasaray’la (D) kozlarını paylaşacak.

Herkes golcü

Göztepe’de bu sezon Süper Lig’de 10 farklı futbolcu gol sevinci yaşadı. Adis Jahovic 12 golle krallık yarışında iddiasını sürdürürken, Castro ve Tayfur da 3’er kez rakip ağları sarstı. Selçuk, Akhisarspor maçının ardından Yeni Malatyaspor önünde bu sezonki 2. golünü atarken, Scarione de yine 2 gol atmayı başardı. Göztepe’nin diğer golcüleri Ghilas ve Ömer de ligde gol buldu. Ömer ise Antalyaspor’a karşı siftah yaptı. Halil, Rotman ve Kadu da birer kez tabelayı değiştirdi.

Göztepe yeniden tarih yazıyor
‘Büyük konuşmuyoruz büyük işler yapıyoruz’

Haberin Devamı

Yeni Malatyaspor maçının ardından açıklamalarda bulunan Göztepe'nin başarılı teknik adamı Tuna, "Büyük konuşmak değil, iyi ve büyük işler yapmak önemli. Orta sahalarda pas yüzdesi çok düşük bir maç oldu. Kazanmak güzel. Duran topta 15. golümüzü de ulaştık. Bu konuda avantajlıyız. Sezon başından bu yana hedeflediğimiz kazanmaya dönük oyun ile puanları almamız iyi diye düşünüyorum. Haftaya ve Galatasaray maçında da iyi skor alırsak; hedefler adına daha iyi olacak." ifadelerini kullandı.

Hedefimize koşuyoruz

‘Ayakları yere basan bir takım için her hafta aşama aşama gitmek güzeldi. Deplasmanlardan iyi puanlar almak, ikinci yarı bize katkı sağlayacaktır. İnşallah sene sonunda da istediğimiz yerlerde oluruz."