Eğitim Gözü kapalı tercih yapma dönemi sona erdi

Gözü kapalı tercih yapma dönemi sona erdi

04.07.2013 - 14:08 | Son Güncellenme:

Etkili tanıtım çalışmaları, sosyal medya faaliyetleri ve hedef kitlesi lise öğrencileri olan etkinlikler neticesinde üniversiteleri ve sunduğu imkânları yakından tanıyan öğrenciler bu yıl tercihlerini daha bilinçli yapıyor.

Gözü kapalı tercih yapma dönemi sona erdi

Üniversitelerin tanıtım birimleri düzenledikleri organizasyonlarla daha lise dönemindeyken öğrenciler buluşuyor. Önceki yıllarda öğrencilerin, hiç görmediği veya gitmediği okulları tercih ettiğini belirten tanıtım birimleri, iletişim ve ulaşım araçlarının gelişmesi sayesinde öğrencilerle bire-bir ilgilendiklerini ve kendilerini anlatma şansı bulduklarını söylüyor.

Haberin Devamı

2012 yılında okulda bire-bir görüştükleri öğrencilerin yüzde 97’sinin Nişantaşı Üniversitesi’ni tercih ettiğini hatırlatan Nişantaşı Üniversitesi Genel Sekreter Yardımcısı Cenk Tüer, düzenledikleri etkinlere lise öğrencilerinin yoğun ilgi gösterdiğini belirtti. Özellikle vakıf üniversitelerinin sayısının artması ile üniversitelerin sunduğu imkânların genişlediğini ve bunun da kaliteyi artırdığının altını çizen Nişantaşı Üniversitesi Genel Sekreter Yardımcısı Cenk Tüer, tercih yapacak olan öğrencilerle üniversitelerin güçlü bir iletişim kurduğuna dikkat çekti.

Üniversiteleri ziyaret eden öğrencilerin, tanıyıp gördükten sonra daha sağlıklı tercihler yapabildiğine değinen Cenk Tüer, Nişantaşı Üniversitesi’nde okumak isteyen öğrencilere, burs desteği sayesinde yardımcı olduklarını söyledi. Başarılı ve bilinçli tercih yapan öğrencileri hedeflediklerini belirten Cenk Tüer, verilen bursun, öğrencinin Nişantaşı Üniversitesi’nde okumasını kolaylaştıran bir unsur olarak görülebileceğini söyledi. İlk 5 tercihinin tamamını Nişantaşı Üniversitesi’nden yana kullanan öğrencilere burs verdiklerini belirten Nişantaşı Üniversitesi Genel Sekreter Yardımcısı Cenk Tüer; açıklayıcı bilgiler, mezun görüşleri ve istatistiklerin paylaşılarak öğrencilerin daha bilinçli tercih yapmalarının sağlandığını sözlerine ekledi.