Kilis "GÖZÜMÜZ AYDIN OLSUN" PROJESİNİN PROTOKOLÜ İMZALANDI

"GÖZÜMÜZ AYDIN OLSUN" PROJESİNİN PROTOKOLÜ İMZALANDI

06.03.2015 - 09:01 | Son Güncellenme:

.

GÖZÜMÜZ AYDIN OLSUN PROJESİNİN PROTOKOLÜ İMZALANDI

İl Milli Eğitim Müdürü Abdurrahman Sevgili ile Aktürk Tıp Merkezi adına Başhekim Dr. Atilla Aktürk arasında anasınıfı ve ilkokul öğrencilerinin göz taraması, erken teşhis ve tedavi için "Gözümüz Aydın Olsun" projesi kapsamında protokolü imzalandı.
İl Milli Eğitim Müdürlüğü Strateji Geliştirme Bölümü AR-GE Birimi tarafından hazırlanan proje kapsamında imzalanan protokol, 2016 yılının Haziran sonuna kadar devam edecek. Bu süreç içerisinde yapılacak planlama çerçevesinde öncelikle sosyal güvencesi olmayan, yoksul ve yoksun, sosyo-ekonomik koşullarda eğitimini sürdürmeye çalışan öğrenciler başta olmak üzere Kilis genelindeki tüm anaokulu ve ilkokul öğrencilerinin başarı seviyelerini yükseltme ve sağlıklı olarak eğitim öğretim hayatlarını devam ettirebilmeleri için ücretsiz olarak göz taraması yapılacak.
İl Milli Eğitim Müdürü Abdurrahman Sevgili, projenin öğrencilerin sağlıklı olarak eğitim öğretimlerini devam ettirebilmeleri açısından önem arz eden bir sosyal sorumluluk projesi olduğu ifade ederek, “Bu kapsamda Milli Eğitim Müdürlüğü’ne verdiği destek için Aktürk Tıp Merkezi’ne teşekkür ediyoruz. Ayrıca projenin hazırlanması ve yürütülmesinde görev yapan tüm çalışanlarımıza özellikle de proje koordinatörü AR-GE birim personeli Emin Özil’e teşekkür ediyorum. Görme kusurları, Türkiye’de eğitim-öğretime 4 yaşında başlayan çocukların eğitimini olumsuz bir şekilde etkilemektedir. Göz kusurları, derecesi ne kadar küçük olursa olsun, çocukların hayat kalitesini ve eğitimlerini olumsuz etkilemekte ve çeşitli sebeplerle göz tetkik ve tedavisinin ihmali, çocukların sorunlarına çare bulunmasını engellemektedir. İlimizdeki okullarda görme kusurlarının tespiti ile ilgili yapılan çalışmaların yeterli olmadığı görülmektedir. Projemiz sosyal güvencesi olmayan, yoksul ve yoksun, sosyo-ekonomik koşullarda eğitimini sürdürmeye çalışan öğrenciler başta olmak üzere ilimiz genelindeki tüm anaokulu ve ilkokul öğrencilerinin başarı seviyelerini yükseltmeye ve sağlıklı olarak eğitim öğretim hayatlarını devam ettirmeye yönelik olarak uygulanacaktır. Projemizde öncelikle Kilis ili merkez ve ilçelerindeki anaokulu ve ilkokullarda (köy okulları dahil) eğitim gören sosyal güvenceden yoksun ve sosyo-ekonomik durumu iyi olmayan 4-11 yaş arası öğrenciler hedef alınmıştır" dedi.

Yazarlar