Gündem Gözyaşlarıyla son yolculuk

Gözyaşlarıyla son yolculuk

21.09.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

İstanbul Gaziosmanpaşa’da polis ekibine ‘dur’ ihtarı yapılan araçtan ateş açıldı. Ağır yaralanan polis Anıl Kaan Aybek kaldırıldığı hastanede şehit oldu.

Gözyaşlarıyla  son yolculuk

Önceki akşam 2 polisle 5 bekçi asayiş uygulaması yapıyordu. Ekip bir aracı durdurmak istedi. Ancak araçtan ekibe ateş açıldı. Polis ve bekçiler de ateşle yanıt verirken, polis memurlarından Anıl Kaan Aybek (22) ağır yaralandı. Hastaneye kaldırılan genç polis kurtarılamadı.
Kaçan saldırganlar ise takip sonrasında kıstırıldı. Polisin ‘Teslim olun’ çağrısına yine ateşle karşılık veren iki saldırgan yaralı yakalandı 3 silahla ele geçirilen H.İ.Ş ve E.Y.’nin suç makinesi oldukları ortaya çıktı. Cezaevi firarisi H.İ.Ş’nin 23 sabıkası, diğer saldırgan E.Y.nin ise 24 suç kaydı olduğu tespit edildi. Üçüncü saldırgan C.E. de dün sabah yakalandı. Şehidin cenazesi İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nde düzenlenen törenin ardından Gaziosmanpaşa Küçükköy Merkez Camisi’ne götürüldü. Emekli polis memuru baba Çetin Aybek’in taziyeleri kabul ettiği törende, şehidin annesi Hülya Aybek ile kardeşi Merve Aybek gözyaşına boğuldu. Polis, Edirnekapı Şehitliği’nde gözyaşlarıyla toprağa verildi.

Haberin Devamı