Cadde Gözyaşlarıyla uğurlandı

Gözyaşlarıyla uğurlandı

22.07.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Tedavi gördüğü Maslak Acıbadem Hastanesi’nde çarşamba akşamı hayata gözlerini yuman Harun Kolçak (62) dün Teşvikiye Camii’nde son yolculuğuna uğurlandı

Gözyaşlarıyla uğurlandı

Harun Kolçak, dün Teşvikiye Camii’nde öğle namazına müteakiben kılınan cenaze namazıyla son yolculuğuna uğurlandı. Cenazeye, hastalık döneminde bir an olsun yalnız bırakmayan 26 yıllık dostu Sibel Benekli başta olmak üzere, Nuri Alço, Fuat Güner, Çelik Erişçi, Ediz Hun, Zafer Algöz, Ayşegül Aldinç, Gökhan Türkmen, Gülçin Ergül, Şişli Belediye Başkanı Hayri İnönü, Tan Taşçı, Ümit Sayın, Hamdi Alkan, Mustafa Ceceli, Nadide Sultan, Umut Kuzey ve Betül Demir gibi çok sayıda ünlü isim katıldı.

Haberin Devamı

‘Hastaneyi sevmiyordu’

Gözyaşlarıyla uğurlandı

Cenaze namazında Çelik Erişçi, “Çok zarif, barışsever, bütün ülkeye her zaman sevgi üzerinden söylemi olan, bunu da şarkılarıyla aktaran bir sanatçıydı. En son hastaneye yatmadan bir hafta önce görüşmüştük. Hastaneyi sevmiyordu. Hepimiz gücümüz yettiğince moralini yüksek tutmaya çalıştık. Dediğim gibi en yüksek morali albümüne karşı gösterilen ilgiden aldığını düşünüyorum. Son iki yıllık süreç tamamen halkın dualarıyla oldu. Türkiye, Harun Abi’sini kaybetti. Bu kadar sevgi dolu, yüreği geniş bir insan kolay kolay bir daha dünyaya gelmez” dedi.

‘Gülen yüzü hiç solmadı’

Kolçak’ın 26 yıllık dostu Sibel Benekli, “Son bir yıldır hep yan yanaydık. İyileştikten sonra bir an olsun bile karamsarlığa kapılmadı. Gülen yüzü hiç solmadı. Onun yokluğuna hiç alışamayacağım. Can dostumu kaybettim” derken ayakta durmakta güçlük çekti. Fuat Güner ise, “Birbirimizi çok severdik, duruşuyla örnek olacak bir sanatçıydı” şeklinde konuştu.

Haberin Devamı

‘Gençler onu feyz alıyordu’

Sanatçının, gençlerin feyz aldığı bir insan olduğunu belirten Mustafa Ceceli, “Çok cesurdu. ‘Çeyrek Asır 2’de birlikte düet yapacaktık ama nasip değilmiş” açıklamasını yaptı. Yeşilçam’ın ünlü oyuncularından Ediz Hun ise, “Allah babasına sabır versin, çok zor bir durum. Yaşı da oldukça ileride. Şu anda yaşayan bir efsanedir babası. Yaşayan en büyüğümüzdür. Çok mükemmel ve zarif bir insandı” diye konuştu. Kılınan cenaze namazı sonrası yüzlerce kişi Kolçak’ı alkışlar ve gözyaşları eşliğinde uğurladı. Sanatçının cenazesi Bursa’nın Gemlik ilçesinde annesinin yanına defnedildi.