Gündem ‘GPS’i sökenler hırsızlıktan yargılanıyor’

‘GPS’i sökenler hırsızlıktan yargılanıyor’

20.07.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

BBP Kurucu Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu ile beraberindeki 5 kişinin can verdiği helikopterdeki 2 GPS cihazının sökülmesiyle ilgili 10 kişi hakkında ‘kişinin ölmesinden yararlanarak hırsızlık’ suçundan dava açıldı.

‘GPS’i sökenler hırsızlıktan  yargılanıyor’

Göksun Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen davanın iddianamesi, aynı savcı tarafından 25 gün arayla “Teknik hata nedeniyle” 2 parça halinde hazırlandı. Helikopterden sökülen GPS cihazları hakkında bilgilere de yer verilen iddianamede, “Argus 5000 CE ve Skymap III C isimli cihazların esasında seyri sefer için pilotun yararlandığı basit GPS cihazları hükmünde olduğu, düşme nedenini ispata yarayacak bilgi içermediği, bu cihazların alınmasına yönelik eylemin suç delillerinin gizlenmesi, değiştirilmesi ve yok edilmesi suçunu oluşturmayacağı” belirtildi. 9 şüphelinin 10 yıl hapsi istendi.

Haberin Devamı

İlk iddianameden 25 gün sonra 28 Ekim 2016’da, 15 Temmuz darbe girişimi nedeniyle tutuklu bulunduğu belirtilen Yusuf Yiğit hakkında ikinci bir iddianame hazırlandı. İddianameye bir telefon görüşmesi de girdi. Yiğit ile dönemin Kahramanmaraş İl Jandarma Komutanlığı Asayiş Şube Müdürü Ahmet Ergeç’in teknik takibe takılan telefon görüşmesinde Ergeç, helikopterin düşmesiyle ilgili şüpheli sıfatıyla savcıya ifade verdiğini belirterek konuyla ilgili bir şey olup olmadığını soruyor. Cevap veren Yiğit, “Bir söken ekip var, bir de sökülen malzemeyi yakan ekip var. Biz de yaktık. Ama işte hava soğuktu ısınmak için yaktık falan” diyor. Yiğit’in de nitelikli hırsızlık suçundan 10 yıla kadar hapsi istendi.

Haberin Devamı

Avukattan tepki

Yazıcıoğlu’nun ailesinin avukatı Kemal Yavuz, olayın apaçık suç delillerini ortadan kaldırmak olduğunu söyledi. Yavuz, şüphelilerin hırsızlıktan yargılandığını ifade ederek, “Türkiye’nin gözünün içine bakılarak dosya kapatılmaya çalışılıyor” dedi.