Kültür Sanat Grand Pera Mayıs ayında sanat dolu

Grand Pera Mayıs ayında sanat dolu

05.05.2017 - 15:39 | Son Güncellenme:

Kültür, sanat, eğlence, moda ve gastronominin hizmetine sunulan yeni nesil yaşam merkezi Grand Pera, Mayıs ayının ilk yarısında sanat, edebiyat ve belgesel dünyasından birçok önemli ismi ağırlayacak.

Grand Pera Mayıs ayında sanat dolu

Kültür, sanat, eğlence, moda ve gastronominin hizmetine sunulan yeni nesil yaşam merkezi Grand Pera, Mayıs ayının ilk yarısında sanat, edebiyat ve belgesel dünyasından birçok önemli ismi ağırlayacak.

Haberin Devamı

Prof. Filiz Ali tarafından kurulan AIMA (Ayvalık Uluslararası Müzik Akademisi) Festival Orkestrası İstanbul’daki dördüncü konserini, 7 Mayıs Pazar akşamı Grand Pera Emek Sahnesi’nde gerçekleştirecek. Keman sanatçısı Andrej Bielow ve viyola sanatçısı Marco Misciagna’nin solistliğini yaptığı konserde, Barok dönemden tangolara uzanan zengin bir repertuvar seslendirilecek. Saat 20:00’de gerçekleştirilecek konserin biletleri Biletiva üzerinden satışa sunuluyor.

Grand Pera, bu yıl dokuzuncusu düzenlenen Uluslararası İstanbul Tanpınar Edebiyat Festivali kapsamında 7 – 8 Mayıs tarihlerinde Yonca Eldener imza günüyle, Ayşegül Dede ve Şermin Çarkacı söyleşilerine ev sahipliği yapacak. Roman yazarı ve perakende uzmanı Yonca Eldener, 7 Mayıs Pazar saat 14:00’de “Göbekli Tepe Muhafızı” kitabını imzalayacak.

Haberin Devamı

8 Mayıs Pazartesi günü, masal anlatıcılığı sanatını Türkiye’de ilk defa bir kitabeviyle birleştiren Kidsnook projesinin kurucusu Ayşegül Dede 14:00-16:00 saatleri arasında, annelik ve çocuk kitapları yazarı Şermin Çarkacı ise 16:00-18:00 saatleri arasında Grand Pera Tiyatro Sahnesi’nde sevenleriyle buluşacak.

Bu sene dokuzuncusu düzenlenen Uluslararası TRT Belgesel Ödülleri’nin Açılış Töreni, 11 Mayıs akşamı Grand Pera Emek Sahnesi’nde gerçekleştirilecek. Belgesel yapımını desteklemek ve teşvik etmek amacıyla hayata geçirilen belgesel ödülleri kapsamında, seçici kurul tarafından belirlenen iki belgesel film projesi ödüllendirilecek. Desteklenecek belgesel film projeleri hayata geçirilerek, bir sonraki Uluslararası TRT Belgesel Ödülleri’nde gösterilecek.

Grand Pera, 12 Mayıs Cuma akşamı saat 20:30’da İstanbul Kumpanyası’ndan Çöpçatan adlı tiyatro oyununa ev sahipliği yapacak. Tarık Şerbetçioğlu’nun yönettiği oyunda iki sevdalı gencin aşk hikayesi, komik bir üslupta anlatılıyor. Grand Pera Tiyatro Sahnesi’nde tiyatroseverlerle buluşacak Çöpçatan’ın biletlerine Biletix üzerinden ve etkinlik gişesinden ulaşılabilir.