Grinin Bilmem Kaç Tonu

Kış aylarının vazgeçilmezi gri havamızı baştan aşağıya kendine uyduruyor. Baştan aşağıya griye renk bizi hakimiyeti altına alırken, arada bir eklenen renkler kombinlerin enerjisini arttırıyor. Modanın replay tuşu yine takılı kalıyor ve sürekli başa sarıp oynuyoruz. Her yıl yine olduğu gibi kış modasında griyi ağırlıyoruz.

Tüketirken tükettiğimizi tekrar üretiyor gibi yapıp tekrar tüketen olduk farkında mısınız? Adeta bir tekerleme gibi değil mi? Tüketirken tüketilen neyse onu tekrar üretiyor sayıp tüketmek. Konu gri renkten açıldı diye söylemiyorum. Sıkılmadınız mı? Her gün baktığınız ekranlarda hep benzer şeyleri görmekten, her gün takip ettiğiniz insanların sürekli olarak kendilerini çeken kocaman yüzlerinden, her an önünüze gelen reklamların benzerliklerinden, her saniye üretilen kampanyaların birbirini tüketmesinden bunalmadınız mı?

İnce bir çizgi çekin. Bunu bir mesafe olarak kabul edin. Sürekli kendi yüzünü çekenlerden, sürekli bir başkasını taklit edenlerden, sizi içine çeken benzerliklerden bir adımda uzaklaşın. Taklit etmeyin, esinlenin, ilham alın, üretin. Üretirseniz ancak kendinizi ve kendi stilinizi ortaya çıkaracaksınız. Özgün olmak üretmekten geçiyor. Bu geçiş dört mevsime yayılıp olayı yine gri renge bağlıyor.

Gri kombin meselesini de öyle kafanızda dallandırıp budaklandırmaya gerek yok. Gri neticesinde nötr renklerden. Nereye çekersen oraya gelen, ne desen inanan, kötü düşünmeyen, karamsar gibi gözüküp aslında pozitif bakan bir karakter gibi. Tüm renklerle uyum sağlayabilecek hoşgörüye sahip. Yeter ki çok karmaşık olmasın. Gerisi zaten önemli değil. Çorap söküğü gibi gelir. Mesele nokta koymak. Yerine, yerinde...

Haberin Devamı

Grinin Bilmem Kaç Tonu

Gri ile kahve rengini mutlaka bir arada denemelisin. Araya siyah serpiştirmekte herkes herkes kadar özgür üstelik.

Grinin Bilmem Kaç Tonu

Gri deyince ekoseyi akıllara getirmek artık adetten. Bunu tekrar etmek ve durmadan yapmak ise malum moda. Sıkılırsan mola..

Grinin Bilmem Kaç Tonu

Griyi öyle sönük hayal etmek de ne demek? Gümüş, metal renkler her daim bizimle.

Grinin Bilmem Kaç Tonu

Ah kırmızı... Yeniden tıpkı replay tuşunun her an takılı kalması gibi. Bazen işe yarıyor, kabul!

Haberin Devamı

Grinin Bilmem Kaç Tonu

Sokak modası trendleri, kombin önerilerim için blog adresim modaviki 'ye uğramayı ve instagram adresim: @modaviki 'yi takip etmeyi unutmayın.