İçerisinde bulundurduğu yüksek miktar C vitamini dışında; B vitamini, potasyum, kalsiyum, magnezyumda içermektedir. Bir adet portakal ile günlük folik asit gereksiniminin yaklaşık olarak yüzde 10’unu karşılayabilirsiniz. Folik asit özellikle de hamilelik döneminde ilk 3 ayında büyük önem taşır. Bebeğin zihinsel ve fiziksel gelişimi için gereklidir. Ayrıca bebekte folik asit eksikliğinde oluşabilecek, spinabifida gibi anormalliklerin oluşumunu engeller. 

Portakalın kabuk kısmı çöpe atılmamalıdır, portakal kabuğu reçeli için kullanılabilir. Ayrıca portakal kabuklarından “portakal esansı”, çiçeklerinden ise “portakal çiçeği esansı” elde edilmektedir. 

Portakal cilt sağlığını korur

Toksinleri ortadan kaldırarak cilt gözeneklerinin açılmasını, hava almasını ve nemlenmesini sağlar. Cilt hücrelerinin yenilenmesini ve cildin ölü hücrelerden temizlenmesine destek olur.Zararlı güneş ışınlarının verdiği hasarların giderilmesine yardımcı olmakla birlikte cildin; beyazlaması, parlak ve sağlıklı bir görünüme kavuşmasına destek verir.Portakal esansı ise sivilce tedavilerinde kullanılmaktadır.

Portakalın diğer faydaları

•Bol portakal tüketimi hastalık süresini kısaltır.
•Öksürüğü azaltır.
•Bedenin zinde kalmasına destek olur. 
Bağışıklık sistemini de oldukça güçlendirir.
•Kolesterolü düşürür.
•Portakal hesperitin ve pektin içermektedir. Bu maddeler kolesterolü düşürür.
•Portakal böbrek taşını döker.
•Düzenli tüketildiğinde gelişmekte olan taşı dökebilir.
•Portakal diyabeti önler.
•Portakal kan basıncını düşürür.
•Sindirim sistemi sağlığını korur.
•Bütün bunların yanı sıra portakal kanser riskini azaltır.
•Portakalda bulunan D-linonene adlı bileşen; kolon kanseri, mide ve pankreas kanseri,akciğer kanseri, cilt kanseri, meme kanser, gibi hastalıklara yakalanma riskini azaltıcı etkiye sahiptir. Ayrıca portakalda bulunan C vitamini serbest radikallerin oluşturduğu zararlardan hücreleri korur ve farklı kanser vakalarının ortaya çıkmasına engel olur.
•Portakal kalp hastalıkları ve felçten de korur.