Siyaset ‘Makam arabalarıyla değil halkla gezin’

‘Makam arabalarıyla değil halkla gezin’

09.08.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Kılıçdaroğlu’nun, partisinin belediye başkanlarına, partide yaklaşan kongre sürecine müdahil olmama talimatını verdiği belirtildi.

‘Makam arabalarıyla  değil halkla gezin’

“Siz kendi işinizi yapın, örgüte karışmayın, kongrelere müdahale etmeyin” dediği öğrenilen Kılıçdaroğlu’nun, yaklaşan 2019 yerel seçimlerine ilişkin olarak da, “Halkla daha fazla birlikte olmalısınız. Düğünlere, cenazelere muhakkak gidin. Makam arabaları ve koruma ordularıyla değil halkla birlikte gezin” dediği belirtildi.

Müdahale etmeyin

Kılıçdaroğlu, dün Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun’un koordinasyonunda partisinin belediye başkanlarıyla yaklaşık 7 saat süren toplantıda belediyelerin mali durumu ve çalışmaları masaya yatırıldı. Alınan bilgilere göre toplantının öğleden sonra oturumunda belediye başkanları 15 Haziran - 9 Temmuz arasında yapılan Adalet Yürüyüşü ve 26 - 30 Ağustos arasında yapılacak olan Adalet Kurultayı hakkında görüş bildirdi.

Kılıçdaroğlu, Ocak 2018’de yapılacak Olağan Kurultay için kongreler takviminin başladığını, ay sonunda mahalle delegelerinin seçimi için mahallelerde üyelerin sandıklara gideceğini anımsatarak, “Sizlerden bir talebim. Siz kendi işinizi yapın. Beldenizi yönetin. Kongrelere müdahale etmeyin, örgütün işlerine karışmayın” dediği, bu süreçte yaşanabilecek olası kavgalarda da belediye başkanı olarak “uzlaştırıcı” bir pozisyon sergilemeleri gerektiğine işaret ettiği kaydedildi.

Cenazelere katılın

Kılıçdaroğlu’nun, belediye başkanlarına seçildikten bu yana 3 yılı tamamladıklarını, yaklaşık 1,5 yıl sonra olağan seçim döneminin geleceğini anımsattığı, “Bu süreçte halkla iç içe olmanız gerekiyor. Halkın desteğini kazanmalısınız, sadece size oy veren vatandaşların değil, tüm halkın belediye başkanısınız. Toplumsal konularda daha duyarlı olmalısınız. Düğün ve cenazelere muhakkak katılın, hasta evlerine ziyarete gidin. Beldenizde makam arabaları ve koruma ordularıyla değil halkla birlikte gezin” talimatını verdiği öğrenildi.

Haberin Devamı