Muğla Gs Taraftarlar Derneğinden Şehit Ailelerine Tekne Turu

Gs Taraftarlar Derneğinden Şehit Ailelerine Tekne Turu

17.03.2018 - 13:31 | Son Güncellenme:

.

Gs Taraftarlar Derneğinden Şehit Ailelerine Tekne Turu

18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri anma Günü etkinlikleri kapsamında Muğla Galatasaraylılar Derneği, Menteşe ve yakın ilçelerdeki şehit yakınları ve gaziler ile Akayaka Mahallesinde bir araya geldi. Etkinliğe Vali Yardımcısı Kamil Köten, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Coşkun Sel, Emniyet Müdürü Hakan Çetinkaya, kurum müdürleri, Muğla Şehit Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği yönetimi, şehit yakınları ve gaziler katıldı.
Etkinlikte konuşan Muğla Galatasaraylılar Derneği Başkanı Erol Kapiz, “Sosyal farkındalık projelerimizden birisi solan ve ilkini geçtiğimiz günlerde yaptığımız Afrin şehitleri adına lokma dağıtım töreninden sonra dernek başkanımız Mehmet akkuş ile birlikte neler yapabiliriz diye düşündük. Geçen sene de arzu etmiştik bu birlikteliği. Nasip bu sene imiş. Etkinliğin ardından derneğimiz tarafından sizlere Türk bayrakları dağıtılacak. Muhtemelen herkesin evinde vardır ama biz bugünün anısına sizlere Türk bayrağı dağıtacağız. Ben buradan başta Afrin şehitlerimiz olmak üzere tüm şehitlerimiz Allah’tan rahmet, ailelerine başsağlığı, gazilerimize de sağlıklı bir ömür diliyorum” dedi.
Muğla Şehit aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Mehmet Akkuş, “Kaderi kanla yazılmış bu aziz coğrafyanın bu kutsal vatan topraklarının üzerinde şanlı bayrağımız altında birlik ve beraberliğimizi bütün tehditlere rağmen sürdürebiliyorsak, tüm bunlara savaşa düğüne gider gibi giden, al bayrağı kefeni bilen, vatanı, bayrağı, milleti ve şerefi uğuruna şehadet şerbetini yudumlayarak bu kutsal değerler uğuruna can veren aziz şehitlerimize ve kahraman gazilerimize borçluyuz. Şehit aileleri ve gaziler olarak bizlerin sizlerden isteği bizim kan ve can verdiğimiz değerlere sahip çıkılmasıdır” dedi.
Menteşe belediye başkanı Bahattin Gümüş bu vatan uğruna şehitler verildiğini belirterek, “Sizler de yakınlarınızı bu vatan uğuruna şehit verdiniz. Sizler bizim için çok değerli, çok farklısınız. Eğer ben bugün Menteşe’de Belediye Başkanlığı yapıyorsam, şehitlerimizin sayesinde yapıyorum. Onlar bu vatan için canlarını verdiler. Bizler de bu vatanın birliğine ve bütünlüğüne devam ettireceğiz” dedi.
Muğla İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Coşkun Sel, bu etkinlikte kıymetli şehit aileleri ile birlikte olmaktan mutluluk duyduğunu belirtti. Sel, “İnsanın vazgeçebileceği, fedakârlık yapabileceği en kıymetlisi canın olsa gerek. Sizlerin evlatları, eşleri, yakınları da en kıymetli varlıkları da canlarından vazgeçtiler. Bu fedakârlığı göstermiş olmaları her türlü takdirin üzerinde. Sizler de onlarla ne kadar övünseniz, gurur duysanız azdır. 18 Mart tarihi ile kalmamakla birlikte bizler de her gün sizlere olan borcumuzu ödemek için ne yapsak, ne gayret göstersek bu borcu ödemek mümkün değil” dedi.
Muğla vali Yardımcısı Kamil Köten, Galatasaray Kulübü’nün Galatasaray Lisesi ile beraber tarihinin kahramanlıklarla dolu olduğunu söyledi. Köten, “Sizler bizim başımızın tacısınız. Bu vatan için, bu millet için verilebilecek en değerli varlığınız olan şehitlerimizi kendi canını, gazilerimiz kendi canlarından parçalarını ve şehit yakınlarımız da evlatlarını, kardeşlerini şehit vermişlerdir. Bizler he zaman sizlerin emrinizdeyiz” dedi.
Konuşmaların ardından toplu fotoğraf çekiminin ardından şehit yakınları ve gaziler için Muğla Galatasaraylılar Derneği tarafından şehit yakınlarına ve gazilere Akyaka Kadın Azmağında tene turu gerçekleştirildi.