Gaziantep Gso'dan, Savunma Sanayini Yerlileştirmeye Destek

Gso'dan, Savunma Sanayini Yerlileştirmeye Destek

28.11.2017 - 11:00 | Son Güncellenme:

.

Gsodan, Savunma Sanayini Yerlileştirmeye Destek

Yerli üreticilerin savunma sanayine tedarikçi olabilmeleri ve savunma sanayinde atılan adımların daha da ileriye götürülmesi amacıyla, 7 Aralık 2017 Perşembe günü, Gaziantep Sanayi Odası Mesleki Eğitim ve Danışmanlık Merkezi’nde (GSO-MEM), Kara Kuvvetleri’nin envanterinde bulunan silah ve gereçlerine ait parçaların yerlileştirmesi kapsamında toplantı düzenlenecek.
Savunma sanayinin yerlileştirmesine büyük katkı sağlaması planlanan toplantıda, Kara Kuvvetleri Lojistik Destek Komutanlığı heyeti ve Milli Savunma Bakanlığı Askeri Fabrikalarının temsilcileri ile bölge sanayicileri bir araya gelecek.
Toplantıda, sektörün ihtiyaç duyduğu ve satın aldığı ürünlerin bölge sanayicileri tarafından incelenmesi ve üretilme olanaklarının araştırılması amacıyla yerlileştirmek istedikleri ürünler sergilenecek.
Askeri fabrikalar ile sanayiciler karşılıklı değerlendirmeler yaparak üretim ve mal alımı konusunun detaylarını görüşme fırsatı da bulacak.
Gaziantep’in ve ülkemizin savunma sanayisinde neler yaptığı ve neler yapabileceğini görme fırsatı yakalama açısından çok yararlı olacak toplantı ile önümüzdeki dönemde savunma sanayi alanında bölge sanayicilerinin sektörü ileriye götürmek için neler yapabileceği konusu da ele alınacak.
Güvenlik açısından ve ekonomik anlamda ülkemizin dışa bağımlılığını azaltmayı amaçlayan bu tür projelere büyük destek veren GSO, daha önce Gaziantep’te düzenlenen, "4.Türk Silahlı Kuvvetleri Malzeme Yerlileştirme Sergisi ve Güney Anadolu Savunma, Havacılık Yerlileştirme Zirvesi’ne destek verdi.
GSO, son 10 yıllık dönemde savunma sanayi ürünlerini geliştirme ve modernizasyon konusunda ciddi mesafe kaydedilen ülkemizde, bundan sonraki dönemlerde yapılacak savunma sanayinin yerlileştirmesi çalışmalarına destek vermeye devam edecek.