Gaziantep Gsomem İle Odtü Arasında İş Birliği Protokolü

Gsomem İle Odtü Arasında İş Birliği Protokolü

13.10.2017 - 12:04 | Son Güncellenme:

.

Gsomem İle Odtü Arasında İş Birliği Protokolü

GAZİANTEP (AA) - Gaziantep Sanayi Odası Mesleki Eğitim ve Danışmanlık Merkezi (GSOMEM) ile Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) arasında “İşçi ve İşverenlerin Kapasitelerinin Bilgi ve İletişim Teknolojileri Yoluyla Geliştirilmesi Teknik Destek Projesi” (BİLGE-İŞ) kapsamında işbirliği protokolü imzalandı.

Haberin Devamı

GSO'dan yapılan açıklamaya göre, GSOMEM’de gerçekleştirilen imza törenine, GSOMEM Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Ünverdi, GSO Genel Sekreteri Kürşat Göncü ve BİLGE-İŞ Projesi Koordinatörü ve ODTÜ Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Kürşat Çağıltay katıldı.

İşçi ve işverenlerin yeni teknolojilere uyum yeteneklerinin artırılmasının hedeflendiği protokolle çevrimiçi kurslarla KOBİ işveren ve çalışanlarının mesleki yetkinliklerini artırmak amacıyla 100 online eğitimin yer aldığı çevrim içi platform oluşturuldu.

Protokol kapsamında online eğitim havuzlarından GSO üyeleri ücretsiz faydalanabilecek. Bunun yanı sıra GSOMEM’de verilen mesleki eğitimlere katılan kursiyerler de online eğitimlerden faydalanabilecek. BİLGE-İŞ Projesi ile KOBİ’lerin kapasitelerinin geliştirilmesi hedefleniyor.

Haberin Devamı

Ankara, İstanbul, İzmir, Gaziantep ve Eskişehir’den odalar, sivil toplum kuruluşları, üniversiteler, sürekli eğitim merkezleri gibi çeşitli paydaşlarla imzalanan işbirliği protokolü kapsamında işçi ve işverenlerin kapasitelerinin artırılması amaçlanıyor.

BİLGE-İŞ e-öğrenme portalına ilişkin çalışmalar, Avrupa Birliği-Türkiye Mali İş Birliği Programı çerçevesinde 2015’in Aralık ayından beri yürütülüyor.