Gündem GSS, Bağ-Kur ve SGK Borç Sorgulamanızı Kolayca Yapabilirsiniz!

GSS, Bağ-Kur ve SGK Borç Sorgulamanızı Kolayca Yapabilirsiniz!

18.03.2015 - 14:32 | Son Güncellenme:

GSS, BAĞ-KUR VE SGK prim borçlarınızı internetten kolayca yapabilirsiniz. Borç sorgulama işlemini yapabilmek için haberimizi inceleyebilirsiniz.

GSS, Bağ-Kur ve SGK Borç Sorgulamanızı Kolayca Yapabilirsiniz

Sağlık Bakanlığına Bağlı SSK, Bağ-Kur ve emekli sandığı kurumları birleştikten sonra Sosyal Güvenlik Kurumu kurulmuştur. Sosyal Güvenlik Kurumu kurulduktan sonra bu kurumlar altında çalışan vatandaşlar bütün işlemlerini Sosyal Güvenlik Kurumundan yapmaktadır. Bu kurumlar altında çalışan vatandaşlar kurumlara ödedikleri prim ve sigortaları Sosyal Güvenlik Kurumu kurulduktan sonra Sosyal Güvenlik Kurumuna ödemektedirler. Sosyal Güvenlik Kurumuna ödediğim bu primler ve sigortalar sayesinde Sosyal Güvenlik Kurumu vatandaşın herhangi bir kaza ve hastane masraflarını karşılamaktadır. Ayrıca Sosyal Güvenlik Kurumu ödenen bu primler ve sigortalar ile eksiksiz ödendiği zaman ve emeklilik yaşı geldiği zaman vatandaşı emekli yapmaktadır ve emekli olan vatandaşa emekli maaşı bağlamaktadır. Sosyal Güvenlik Kurumuna ödediğimiz bu primler ve sigortalar geciktiği zaman veya ödenmediği vakit Sosyal Güvenlik Kurumuna belli bir borç oluşmaktadır. Bu borçtan haberimiz olmayabilir. Bu oluşan borcu sorgulama işlemini Sosyal Güvenlik Kurumuna giderek yapabilirsiniz.

Haberin Devamı

SGK BORÇ SORGULAMA

BAĞKUR BORÇ SORGULAMA

GSS BORÇ SORGULAMA

Gelişen internet teknolojisi sayesinde Sosyal Güvenlik Kurumuna oluşan borcu internet üzerinden de sorgulayabilmekteyiz. SGK borç sorgulama işlemini şifresiz olarak Sosyal Güvenlik Kurumun online web tahsilat uygulamasında veya E-Devlet ana sayfasından T.C. kimlik numaranızı ve E-Devlet şifrenizi girerek SGK borç sorgulama işlemini tamamlayabilirsiniz.

Şifresiz olarak sorgulama işlemi yapmak istiyorsanız ilk olarak Sosyal Güvenlik Kurumunun uygulaması olan web tahsilat uygulamasına giriş yapmalısınız. SGK borç sorgulama işlemi bu uygulamada bağlı olduğunuz kuruma göre biraz farklılıklar gösterecektir. Uygulamada bulunan sorgu türü seçeneğine bağlı olduğunuz kuruma göre seçenek seçmelisiniz. Eğer SSK kurumuna bağlı iseniz sorgu türü seçeneğine 4A işveren ödemeleri ve sorgu tipi seçeneğine ise size hangisi en uygun ise onu seçmelisiniz. Bu işlemlerin ardından uygulamaya son olarak SSK sicil numaranızı ve güvenlik kodunu gerekli yerlere girmelisiniz. Bu işlemlerin ardından SGK borç sorgulama işlemini tamamlayabilirsiniz.

Haberin Devamı

Bağ-Kur kurumuna bağlı olan vatandaşlar sorgu türü seçeneğine 4B sigortalı ödemeleri sorgu tipi seçeneğine ise Bağ-Kur geçmiş dönem seçilmelidir. T.C. kimlik numarası ve güvenlik kodu gerekli yerlere girdikten sonra sorgulama işlemi tamamlanmış olur. Emekli sandığı kurumuna bağlı olan vatandaşlar sorgulama işlemi için sorgu türü seçeneğine diğer ödemeler sorgu tipi seçeneğine ise GSS prim seçeneği seçilmelidir. Son olarak T.C. kimlik numarası ve güvenlik kodu girildikten sonra sorgulama işlemi tamamlanabilir.

E-Devlet sayfasından da SGK borç sorgulama işlemi yapılabilmektedir. E-Devlet sayfasından SGK borç sorgulama işlemi yapabilmek için sisteme giriş yapmalısınız. Sisteme giriş yapabilmek için E-Devlet şifrenize sahip olmalısınız. Eğer E-Devlet şifreniz yok ise alma işlemi çok kolaydır. T.C. kimlik numaranızın bulunduğu herhangi bir nüfus kağıdınızla istediğiniz PTT şubesine giderek 2 TL karşılığında E-Devlet şifrenize sahip olabilirsiniz. E-Devlet şifrenizi aldıktan sonra sisteme giriş sayfasına T.C. kimlik numaranızı ve E-Devlet şifrenizi girerek sisteme giriş yapabilirsiniz.