Gündem GSS borç sorgulama ile prim borcunuzu öğrenin!

GSS borç sorgulama ile prim borcunuzu öğrenin!

24.06.2016 - 10:22 | Son Güncellenme:

GSS borç sorgulama işlemleri ile prim borcu sorgulaması yapabiliyorsunuz. GSS borç sorgulama işlemlerini gerçekleştirerek aldığınız hizmette kesinti yaşamayı engelleyebilirsiniz. GSS borç sorgulama işlemleri devlete ait resmi sorgulama portalı üzerinden kolaylıkla yapılıyor.

GSS borç sorgulama ile prim borcunuzu öğrenin

Günümüzdeartık birçok işlemimizi internet üzerinden yapabiliyoruz. İnternet üzerinden yapabileceğimiz işlem sayısı oldukça fazladır. İnternet günümüzün en büyük bilgi, işlem ve iletişim kaynağı olarak kabul edilmektedir. Cep telefonlarımız, tabletlerimiz, bilgisayarlarımız ile bağlantılı olan internet sayesinde bir yere gidip işlem sırası bekleyeceğimiz bir işlemi oturduğumuz yerden dakikalar içerisinde yapabiliyoruz. İnternet üzerinden devlet dairesi işlemlerimizi de yapabilmemiz mümkündür. Devlet dairelerinde saatlerce beklediğimiz o yorucu ve sıkıcı işlem sıralarından da bu sayede kurtulmuş durumdayız. Bu yazımızda sizler için bir devlet dairesi işleminin nasıl yapıldığını anlatmış bulunmaktayız. Bu işlem GSS borç sorgulama işlemidir.

Haberin Devamı

GSS BORÇ SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

GSS borç sorgulama işlemi internet üzerinden daha önceden iki resmi site üzerinden yapılabilmekteydi ancak bu resmi sitelerden birinin kapatılması nedeni ile artık bu işlem yalnızca tek bir resmi sayfa üzerinden yapılmaktadır. E-SGM resmi sitesinin kapatılması ile birlikte bu işlemi ve diğer devlet dairesi işlemlerini artık şifresiz olarak yapabilmek mümkün değildir. Şifreli olarak GSS borç sorgulama ve diğer devlet dairesi işlemlerini internet üzerinden yapabildiğiniz resmi site E-Devlet’tir. E-Devlet sistemi bahsetmiş olduğumuz gibi şifre ile işlem gerçekleştiren bir resmi sitedir. Şifreli olmasının nedeni ise tamamen sizin bilgilerinizin güvenliğini sağlamasıdır. Sistem üzerinden kimlik bilgileri kullanılarak işlem yapılmaktadır. Şifresi olmayan hiçbir kişi sisteme giriş yapamaz. Sisteme giriş yapabilmek için bir şifre edinmeniz gerekmektedir. Şifre alma işlemi oldukça basit bir işlemdir. Şifrenizi alabilmek için herhangi bir PTT şubesine kimliğiniz ile birlikte gitmeniz gerekmektedir. Kimliğiniz ile yapacağınız şifre alma başvurusu sonucunda kimlik bilgileriniz ve 2 TL işlem ücreti karşılığında şifrenizi alabilirsiniz. Alacağınız bu şifre geçici bir şifredir. Sisteme yapacağınız ilk girişte sistem sizden şifre değiştirme talebinde bulunacaktır. Bu talep ile birlikte kendinize ait yeni ve kalıcı bir şifre oluşturmanız gerekmektedir. Şifrenizi unutmanız durumunda ise iki farklı şekilde yeni bir şifre edinebilirsiniz. İlk olarak sistem üzerinde bulunan “Şifremi Unuttum” seçeneğine tıklayarak bilgilerinizi doğrulamanız gereken işlem, ikincisi ise yine bir PTT şubesine giderek işlem yaptırmaktır. Yeni şifre ücreti 4 TL’dir. Aynı zamanda E-Devlet sistemi üzerinden yapmış olduğunuz işlemin çıktısını alabilirsiniz. Bu çıktıda bulunan barkod sayesinde hem resmi belge yerine geçmektedir hem de kullanılacak resmi kurum tarafından kontrolü yapılabilir hale gelmiştir.

Haberin Devamı

Şifre ile ilgili gerekli bilgileri edindikten ve şifrenizi aldıktan sonra GSS borç sorgulama işlemini yapmak artık çok kolaydır. GSS borç sorgulama işleminizi yapabilmek için yapmanız gereken ilk şey E-Devlet sistemi üzerindeki GSS borç sorgulama sekmesine ulaşmaktır. İlgili sayfaya ulaştıktan sonra karşınıza çıkacak olan sayfa üzerindeki “Kimliğimi Şimdi Doğrula” seçeneğine tıklayınız. Daha sonra kimlik doğrulama sayfasına yönlendirileceksiniz. Kimlik doğrulama işleminizi T.C. kimlik numaranız ve E-Devlet şifreniz ile yapmanız gerekecektir. T.C. kimlik numaranızı ve E-Devlet şifrenizi ilgili boşluklara doğru bir şekilde yazdığınızdan emin olduktan sonra “Sisteme Giriş Yap” seçeneğine tıklayınız. Böylelikle açılacak olan sayfa üzerinde GSS borç sorgulama işleminizin sonuçlarını görebilirsiniz.