Gündem GSS borç sorgulama işlemini şifresiz yapabilir miyim?

GSS borç sorgulama işlemini şifresiz yapabilir miyim?

30.07.2016 - 10:30 | Son Güncellenme:

GSS prim borcu sorgulamasını online olarak yapmak mümkündür. Uygulamaya koyulan yeni sistemle GSS borcunuzu kolayca öğrenebilirsiniz. GSS borç sorgulama işleminin nasıl yapıldığını haberimizden öğrenebileceksiniz.

GSS borç sorgulama işlemini şifresiz yapabilir miyim

Vatandaşlar belirli bir yaşa geldiklerinde herhangi bir işte çalışmaya başlarlar. Çünkü bu iş sayesinde yaşamsal faaliyetlerini devam ettirecek oldukları maddi gücü sağlamaktadırlar. Çalışma hayatları boyunca insanlar bazı durumlar için çaba göstermektedir. Bu durumların başında ise emeklilik hakkı gelmektedir. Emekli olmak her vatandaşın hakkıdır. Ancak emekli olmak için yapmanız gereken belirli başlı işlemler vardır. SGK (Sosyal Güvenlik Kurumu) kuruluşları tarafından sunulan emeklilik ve ücretsiz sağlık hakkı için vatandaşlar her ay düzenli olarak prim yatırmaktadır. Bu ödenen primler sayesinde vatandaşlar belirli bir yaşa geldiklerinde emekli olmaktadırlar. SSK (Sosyal Sigortalar Kurumu), Bağ-Kur, GSS (Genel Sağlık Sigortası) gibi sigorta kuruluşları tarafından vatandaşlara sağlık ve emeklilik hakkı hizmeti sunulur. Her sigorta kuruluşu farklı kesimlerde ki insanlara hitap etmektedir. SSK kuruluşu üzerinden hak sahibi olmak için herhangi bir işte yada bir kimse yanında işçi olarak çalışmak gerekmektedir. Bağ-Kur kuruluşundan faydalanmak isteyen vatandaşlar ise kendi işinin sahibi olması gerekmektedir.

Haberin Devamı

GSS BORÇ SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

GSS ise maddi durumu iyi olmayan kişilerin düşük primler ödeyerek kazanmış olduğu emeklilik ve sağlık sigortasıdır. GSS sigorta kuruluşundan maddi durumu iyi olmayan insanlar faydalandığı için kimi zaman GSS borç Sorgulama işlemini kullanmaktadırlar. GSS borç sorgulama işlemi sayesinde vatandaşlar ne kadar prim borçları kaldığını ne zaman prim borcu ödediklerini detaylı bir şekilde görebilmektedirler. GSS borç sorgulama işleminizi en kolay şekilde gerçekleştirebileceğiniz ortam devletimizin resmi internet sitesi olan e Devlet sistemidir. e Devlet sistemi devletimizin resmi internet sitesi olduğu için ülkemize bağlı olan tüm kamu kurum ve kuruluşlarının internet sitelerini kendi bünyesi altında toplamıştır. Bu sayede vatandaşlara daha hızlı ve daha kolay hizmet imkanı sunulmaktadır. Ancak e Devlet sistemi üzerinden resmi işlemlerinizi gerçekleştirmek için e Devlet üyeliğinizin olması gerekmektedir. e Devlet üyeliği olmadan e Devlet sistemi üzerinden işlem yapmanız mümkün değildir. e Devlet sistemi üyeliği almak için ise yapmanız gereken tek işlem herhangi bir PTT şubesine giderek vezne görevlisine e Devlet üyeliği almak istediğinizi belirtmeniz şeklinde olacaktır. Bu basit işlemin ardından PTT görevlisi size 2 TL işlem ücreti karşılığında e Devlet şifresi verecektir. Bu şifre ve T.C. kimlik numaranızı giriş ekranında bulunan ilgili alanlara yazmanız halinde e Devlet sistemine giriş yapabilirsiniz. e Devlet sistemine ilk defa giriş yaptığınızda sistem sizden kişisel kimlik bilgilerinizi ilgili alanlara doldurmanızı isteyecektir. Bunun amacı bir sonraki resmi işlemlerinizde sistemin sizi tanıyarak daha hızlı bir şekilde işlemlerinizi gerçekleştirmenize olanak sağlamasıdır. Ayrıca sadece güvenlik amaçlı olarak PTT şubesinden almış olduğunuz şifreyi kendi belirlemiş olduğunuz herhangi bir şifre ile değiştirmeniz istenecektir. Bu basit işlemlerin ardından e Devlet sisteminiz resmi işlemleriniz için kullanıma hazır hale gelecektir.

Haberin Devamı

e Devlet sistemi üzerinden gerçekleştirilen resmi işlemlerden biri de GSS Borç sorgulama işlemidir. GS borç sorgulama işleminizi e Devlet sistemi üzerinden gerçekleştirmek için e Devlet ana sayfası üzerinde bulunan arama sekmesine GSS borç sorgulama yazmanız halinde karşınıza çıkacak olan sayfa üzerinden GSS borç sorgulama işleminizi basit bir şekilde gerçekleştirme imkanınız vardır. Sizde GSS borç sorgulama işlemi yapmak istiyorsanız vakit kaybetmeden e Devlet sistemine giriş yapınız.