Gündem GSS borç sorgulama sistemi!

GSS borç sorgulama sistemi!

20.07.2016 - 09:02 | Son Güncellenme:

GSS borç sorgulama sistemi ile vatandaşlar kolaylıkla aldıkları hizmete ait borç bilgilerine erişim sağlayabiliyor. GSS borç sorgulama işlemi, devlete ait resmi sorgulama platformu olan E-devlet üzerinden gerçekleştiriliyor. GSS borç sorgulama işleminin nasıl yapıldığını yazımızdan öğrenebilirsiniz.

GSS borç sorgulama sistemi

Vatandaşlar çalışma hayatına atıldıktan sonra gelecek yaşamlarındaki hayatlarını güvence altına almak için SGK (Sosyal Güvenlik Kurumu) tarafından vatandaşın kullanımına sunulan sigorta kurumlarına girişlerini yapmaktadır. Bu sigorta kurumlarının düzenli olarak aylık prim ödemeleri vardır. Bu prim ödemeleri sayesinde vatandaşlar sağlık ve emeklilik haklarından faydalanmaktadır. SGK kurumları farklı farklı özellikler ile insanlara hizmet vermektedir. SSK (Sosyal Sigortalar Kurumu), Bağ Kur, GSS (Genel Sağlık Sigortası) gibi farklı sigorta çeşitleri her insan kesimine ulaşmaktadır. SSK kurumu üzerinden hak sahip olmak isteyen vatandaşların sadece bir başka kişi yanında çalışıyor olması gerekmektedir. Bağ Kur ise kişinin kendi işini yapması sonucunda faydalanabildiği sigorta kurumudur. GSS ise primlerini ödemekte zorlanan ve çalışma performansı iyi olmayan vatandaşların düşük primler ile faydalanmış olduğu sigorta türüdür. Bu GSS sigorta türünde borçlanmalar ve prim ödemeleri kimi zaman oldukça fazla olmaktadır. Çünkü GSS üzerinde varlık gösteren kişiler düşük maaş ile geçimlerini sağladıkları GSS primlerini ödemekte zorlanmaktadırlar. Bu yüzden vatandaşlar GSS borç sorgulama sisteminden faydalanmaktadır.



GSS BORÇ SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

GSS borç sorgulama sistemi resmi bir kurum olarak hizmet vermektedir. Bu yüzden SGK resmi internet sitesine giriş yaparak GSS borç sorgulama sisteminden faydalanılabilmektedir. GSS borç sorgulama işleminin sunulduğu bir başka platform ise devletimizin resmi internet sitesi olan e Devlet sistemidir. e Devlet sistemi üzerinden yapılan resmi işlemlerden biri olan GSS borç sorgulama işlemi vatandaşların daha hızlı ve daha kolay hizmet alması için geliştirilmiştir. Bildiğiniz üzere e Devlet sistemi devletimizin resmi internet sitesidir. e Devlet sistemi devletimiz üzerinde varlık gösteren kamu kurum ve kuruluşlarının resmi internet sitelerini kendi bünyeleri altında toplayarak vatandaşlarımızın daha hızlı ve daha kolay bir hizmet almasını sağlamaktadır. Ancak e Devlet sistemi üzerinden resmi işlem gerçekleştirebilmek için e Devlet üyeliğinizin oması gerekmektedir. e Devlet üyeliği için yapmanız gereken tek işlem herhangi bir PTT şubesine giderek vezne görevlisine e Devlet üyeliği almak istediğinizi belirtmeniz şekilde gerçekleşecektir. Vezne görevlisi bu beyanınızın ardından 2 TL karşılığında size T.C. kimlik numaranıza tanımlı olan bir e Devlet şifresi verecektir. Bu e Devlet şifresi ve T.C. kimlik numaranızı ilgili bölümlere yazmanız halinde e Devlet sistemine giriş yapabilrsiniz. e Devlet sistemine ilk defa giriş yaptığınızda e Devlet sistemi sizi tanımak ve daha hızlı işlem yapmanıza olanak sağlamak için sizden kişisel kimlik bilgilerinizi ilgili alanlara doldurmanızı isteyecektir. Ayrıca sadece güvenlik amaçlı olarak PTT şubesinden almış olduğunuz şifreyi kendi belirlemiş olduğunuz herhangi bir şifre ile değiştirmeniz istenecektir. Bu basit işlemlerin ardından e Devlet sisteminiz kullanıma hazır hale gelecektir.

e Devlet sistemi üzerinden gerçekleştirilen resmi işlemlerden biri de GSS borç sorgulama işlemidir. GSS borç sorgulama işleminizi e Devlet sistemi üzerinden gerçekleştirmek için sayfa üzerinde bulunan arama sekmesine GSS borç sorgulama yazmanız halinde karşınıza çıkan sayfa üzerinden GSS borç sorgulama işleminizi gerçekleştirebilirsiniz.

Yazarlar