Gündem GSS borç sorgulama ve ödeme işlemleri nereden yapılıyor?

GSS borç sorgulama ve ödeme işlemleri nereden yapılıyor?

14.04.2016 - 09:51 | Son Güncellenme:

GSS borç sorgulama işlemi online olarak yapılabiliyor. GSS borç sorgulamanın yanında kredi kartı ile de ödemenizi gerçekleştirebiliyorsunuz. GSS borç sorgulama ve ödeme nasıl yapılıyor haberimizde açıkladık!

GSS borç sorgulama ve ödeme işlemleri nereden yapılıyor

GSS yani Genel Sağlık Sigortası Sosyal Güvenlik Kurumunun bir hizmetidir. Sosyal Güvenlik Kurumunun Genel Sağlık Sigortası hiç bir sosyal güvencesi olmayan vatandaşlar için hizmete sunmuştur. Genel Sağlık Sigortasından yararlanabilmeniz için hiç bir sosyal güvencenizin olmaması gereklidir. Eğer sosyal güvenceniz bulunmuyorsa Sosyal Güvenlik Kurumunun sosyal hizmetlerinden yararlanamıyorsanız Genel Sağlık Sigortasından yararlanabilirsiniz. Sosyal Güvenlik Kurumunun 3 ana kurumu vardır. Yani SSK, Bağ-Kur ve Emekli Sandığı kurumlarının birleşmesi ile Sosyal Güvenlik Kurumu kurulmuştur. Bu 3 kurumdan herhangi birisine bağlı olan vatandaşlar Sosyal Güvenlik Kurumunun sosyal güvencelerinden faydalanabilirler. SSK ya bağlı olan vatandaşlar sigortalı bir işte çalışıyor olmaları gereklidir. Sigortalı bir işte çalışan vatandaşların sigortalarını çalıştıkları iş yeri ödemektedir. Bu şekilde vatandaşlar sosyal güvencelerini sağlayarak Sosyal Güvenlik Kurumunun sağlık hizmetlerinden faydalanabilirler. Diğer bir kurum olan Bağ-Kur a bağlı olan vatandaşlar kendi işlerini yapan vatandaşlar yani esnaf veya tarım işini yapan vatandaşlardır. Bu vatandaşlar primlerini kendileri yatırmaları gereklidir.

Haberin Devamı

· GSS BORÇ SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Primlerini yatıran vatandaşlar sosyal güvencelerini sağlayabilirler. Sosyal güvencelerini sağlayan vatandaşlar Sosyal Güvenlik Kurumunun sağlık hizmetlerinden yararlanabilir. Diğer bir kurum olan Emekli Sandığı kurumundan sadece kamu kurumunda çalışan vatandaşlar yararlanabilir. Kamu kurumunda çalışan vatandaşların primleri emekli sandığı kurumu karşılamaktadır. Bu şekilde sosyal güvencelerini sağlayabilirler. Sosyal Güvenlik Kurumunun bu 3 kurumundan hiç birisine bağlı olmayan vatandaşlar Genel Sağlık Sigortasından yararlanabilir.

Genel Sağlık Sigortasından yararlanabilmek için ilk olarak hiç bir sosyal güvencenizin bulunmaması gereklidir. Hiç bir sosyal güvencesi olmayan vatandaşlar başvurabilir ve Genel Sağlık Sigortasından yararlanmak isteyenler ilk olarak yaşadıkları yerde bulunan Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfına başvurmaları gereklidir. Buraya başvuru yapan vatandaşlar Genel Sağlık Sigortasından yararlanabilecek hakka sahipse yararlanabilirler. Genel Sağlık Sigortasının sağlık hizmetlerinden yararlanabilmek için yine bir prim ödemeniz gerekmektedir. Bu yatırdığınız primler sayesinde sosyal güvencenizi sağlayabilirsiniz. Yatırmanız gereken prim miktarı gelirinize göre belirlenir. Bu yüzden gelir tespiti yaptırmanız gereklidir. Eğer hiç bir geliriniz yok ise Genel Sağlık Sigortasının en düşük priminden yaralanabilirsiniz. Ne kadar prim yatırmanız gerektiğini GSS borç sorgulama işlemi sayesinde öğrenebilirsiniz.

GSS borç sorgulama işlemini internet üzerinden gerçekleştirebilirsiniz. İnternet üzerinden GSS borç sorgulama işlemini E-Devlet sisteminden gerçekleştirebilirsiniz. E-Devlet sisteminden GSS borç sorgulama işlemini gerçekleştirebilmek için sisteme giriş yapmanız gereklidir. E-Devlet sistemine ana sayfada yer alan sisteme giriş linkini tıkladıktan sonra giriş yapabilirsiniz. GSS borç sorgulama için sisteme giriş linkini tıkladıktan sonra karşınıza E-Devlet sistemine giriş yolları gelecektir. GSS borç sorgulama için bu giriş yollarından istediğinizi seçerek E-Devlet sistemine giriş yapabilirsiniz. E-Devlet şifresi ile giriş yolunu seçerseniz eğer sisteme T.C. kimlik numaranızı ve E-Devlet şifrenizi girmeniz gereklidir. Sisteme giriş yaptıktan sonra E-Hizmetler bölümünden Sosyal Güvenlik Kurumunu bulmalısınız. Sosyal Güvenlik Kurumunun alt bölümlerinden diğer hizmetler bölümü altından GSS borç sorgulama seçeneğini seçmeniz gereklidir.