Gündem GSS borç sorgulaması ile prim borcunuzu öğrenebilirsiniz!

GSS borç sorgulaması ile prim borcunuzu öğrenebilirsiniz!

28.06.2016 - 10:40 | Son Güncellenme:

GSS borç sorgulama işlemlerini sık sık yaparak aldığınız sağlık hizmetlerinden kesinti yaşamazsınız. İnternet erişimine sahip olduğunuz her yerden GSS borç sorgulama yapabilirsiniz. GSS borç sorgulama işlemlerine dair daha fazla bilgi haberimizde yer almaktadır.

GSS borç sorgulaması ile prim borcunuzu öğrenebilirsiniz

Devletimiz çalışma hayatına atılmış olan kişilere sağlık ve emeklilik güvenceleri sunmaktadır. SSK ve Bağ Kur en bilindik sosyal güvenlik kurumları olarak bilinmektedir. SSK ( Sosyal Sigortalar Kurumu) herhangi bir kimsenin birinin yanında çalışması sonucunda sahip olduğu Sosyal Güvenlik Kurumudur. Bağ Kur ise yine aynı şekilde herhangi bir kimsenin kendi işini yapması sonucunda sahip olabileceği Sosyal Güvenlik Kurumu’dur. SSK ve Bağ Kur sisteminin her ikisinin de aylı düzenli olarak prim ödemeleri mevcuttur. Bu ödemeler sonucunda emekli olma hakkı ve sağlık hakkından ücretsiz olarak yararlanma durumunuz vardır. SSK ve Bağ Kur sistemlerinin yanı sıra GSS denilen sağlık güvencesi sonucunda çalışma hayatında zorluk çeken kimselerin sağlık ve emeklilik güvenceleri sağlanmaktadır.

Haberin Devamı


GSS BORÇ SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

GSS Bağ Kur ve SSK kurumuna göre biraz daha düşük primler ile insanlara hizmet sunmaktadır. Bu primler hakkında bilgi almak için ise GSS borç sorgulama işlemi kullanılmaktadır. GSS borç sorgulama işlemi yerel şubeler üzerinden SGK ( Sosyal Güvenlik Kurumu) binasına giderek vezne üzerinden gerçekleşmektedir. GSS borç sorgulama işleminin veya diğer resmi işlemlerin gerçekleştiği kurum veya kuruluş ise e Devlet sistemidir. e Devlet sistemi bildiğiniz üzere devletimizin resmi internet sitesidir. e Devlet sistemi kendi bünyesi altında devletimize bağlı olan tüm kamu kurum ve kuruluşlarının internet sitelerini kendi bünyesi altında toplamıştır. Bunun tüm resmi işlemlerinizi kısa bir süre içinde yapabilme imkanına sahipsiniz. İnternet üzerinden yapabildiğiniz işlemlerin en büyük avantajı ise şubeler üzerinde kaybedilen zamanın internet şubesi üzerinde olmamasıdır. Ancak e Devlet üzerinden işlem yapabilmek için e Devlet üyeliğinizin olması gerekmektedir. e Devlet üyeliği almak için yapmanız gereken tek işlem ise herhangi bir PTT şubesine giderek vezne görevlisine e Devlet üyeliğin almak istediğinizi belirtmeniz yeterli olacaktır. Vezne görevlisi size T.C. kimlik numaranıza tanımlı bir e Devlet şifresi verecektir. Almış olduğunuz bu hizmet için PTT şubesi sizden 2 TL tutarında hizmet ücreti talep etmektedir.

E-Devlet sistemi üzerinden yapılan resmi işlemlerden biri de GSS borç sorgulama işlemidir. GSS borç sorgulama işleminiz için SGK (Sosyal Güvenlik Kurumu) şubesi üzerinde sıra beklemeye gerek kalmadan e Devlet sistemine giriş yaparak GSS borç sorgulama işleminizi gerçekleştirme imkanına sahipsiniz. e Devlet sistemine giriş yaptığınızda sayfa üzerinde bulunan arama sekmesine GSS borç sorgulama yazdığınızda çıkan sayfa üzerinde GSS borç sorgulama işleminizi kolay bir şekilde gerçekleştirme imkanına sahipsiniz. Bu sistem üzerinden GSS borç durumunuzu primlerinizin ne kadar olduğunu yada primlerinizin ne zaman yatırılacağı hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz. GSS borç sorgulama işleminizi SGK şubesi üzerinden gerçekleştirmek yerine e Devlet sistemine bağlı internet şubesine giriş yaparak kısa bir süre içinde GSS borç sorgulama işleminizi süre kaybı yaşamadan halledebilirsiniz.