Gündem GSS borç sorgulaması nereden yapılıyor?

GSS borç sorgulaması nereden yapılıyor?

08.07.2016 - 09:29 | Son Güncellenme:

GSS borç sorgulama işlemi ile kuruma olan prim borcunuzu öğrenebilirsiniz. Ayrıca GSS borç sorgulama ile geçmiş döneme ait borçlarınızı da öğrenebilirsiniz. GSS borç sorgulama işlemi ücretsiz olarak internet üzerinden yapılabilmektedir.

GSS borç sorgulaması nereden yapılıyor

GSS yani açılımı ile Genel Sağlık Sigortası, herhangi bir sağlık güvencesi olmayan vatandaşların ve ailesinin sağlık hizmetlerinden yararlanabilmesi için düzenlenen yeni bir sistemdir. Bu güvence sayesinde hastanelerde, ilaç alımında ve bu tip devlet dairesi işlemlerinde yardım sağlamaktadır.

Haberin Devamı

GSS’den Kimler Yararlanabilmektedir?
1- Hizmet süresi ile bir veya birden fazla işveren tarafından çalıştırılanlar,
2- Kamu idarelerinde çalışan işçiler,
3- Köy ve mahalle muhtarları ile hizmet süresine bağlı olmaksızın kendi adına ve hesabına bağımsız çalışan işçiler,
4- İsteğe bağlı sigortalı olan kişiler,
5- Hizmet süresine tabi olanların veya kamu idarelerinde çalışanların veya köy ve mahalle muhtarları ile kendi adına ve hesabına bağımsız çalışanların dışında kalan ve sigortalı sayılmayanlar.
Günümüzün teknoloji sayesinde birçok işlemimizi daha kolay bir şekilde yapabiliyoruz. İcat edilen alet ve cihazlar sayesinde hayatımızı kolaylaştıran teknolojinin hayatımıza sağlamış olduğu en büyük kolaylık internet sistemidir. İnternet sistemi günümüzün en büyük işlem, bilgi ve iletişim kaynağı olarak kabul edilmektedir. İnternet üzerinden birçok işlem gerçekleştirebilmekteyiz. Bu işlemlere devlet dairesi işlemleri de dahildir. Bu yazımızda sizler için anlatacak olduğumuz devlet dairesi işlemi yukarıda bilgisini vermiş olduğumuz GSS’ye ait GSS borç sorgulama işlemidir.

Haberin Devamı


GSS BORÇ SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

GSS borç sorgulama işleminizi internet üzerinde oluşturulmuş olan en büyük devlet dairesi platformu olan E-Devlet sistemi üzerinden yapabilirsiniz. E-Devlet sistemi üzerinden kimlik bilgileriniz kullanılarak işlem yapılmaktadır. Sistemin güvenliğinin olması gerekmektedir. İşte bu güvenlik her kullanıcının kendine ait bir şifresinin olması ile sağlanmış durumdadır. Sistem üzerinden GSS borç sorgulama işlemi de dahil olmak üzere herhangi bir işlem gerçekleştirmek isteyenlerin mutlaka bir şifresi olmalıdır. Şifreniz yoksa işlemleri gerçekleştirmeniz mümkün olmayacaktır.
Şifrenizi almak için herhangi bir PTT şubesine nüfus cüzdanınız ile birlikte giderek, şifre alma başvurusu yapmanız gerekmektedir. Başvurunuzu yaptığınızda kimlik bilgileriniz ile yeni bir şifre oluşturulacaktır. Bu şifre yalnızca size özel bir şifredir. Şifrenizi alıp, işlemleri E-Devlet üzerinden güvenli bir şekilde yapabilmek için 2 TL işlem ücreti ödemeniz gerekmektedir. İşlem ücretini ödediğinizde size özel E-Devlet şifrenizi teslim alabilirsiniz.
GSS borç sorgulama işleminizi E-Devlet sistemi üzerinden şifreli olarak yapmak için olarak E-Devlet resmi sayfasına gitmeniz gerekmektedir. E-Devlet sistemi üzerinde GSS borç sorgulama işlemi ile ilgili olan uygulama sekmesini açmanız gerekmektedir. GSS borç sorgulama sekmesine ulaştığınızda karşınıza çıkan “Kimliğimi Şimdi Doğrula” seçeneğine tıklayınız. Açılacak olan sayfa üzerinde kimlik doğrulama işleminizi yapmanız gerekmektedir. Kimlik doğrulama işleminizi T.C. kimlik numaranız ve E-Devlet şifreniz ile yapınız. T.C. kimlik numaranızı ve E-Devlet şifrenizi ilgili boşluklara doğru ve eksiksiz bir şekilde yazdıktan sonra bilgilerinizi kontrol ediniz. Bilgilerinizin doğru olduğundan emin olduktan sonra aşağıda bulunan “Sisteme Giriş Yap” seçeneğine tıklayarak GSS borç sorgulama işleminizi tamamlayınız. Açılacak olan yeni ekran üzerinde GSS borç bilgilerinizi görebilirsiniz.