Gündem GSS Borç ve BAĞ-KUR Prim Borç Sorgulamaları artık çok daha kolay!

GSS Borç ve BAĞ-KUR Prim Borç Sorgulamaları artık çok daha kolay!

08.09.2015 - 21:28 | Son Güncellenme:

BAĞ-KUR ve GSS borç sorgulama işlemleri artık online olarak da kolay bir şekilde yapılabilmektedir. BAĞ-KUR borç sorgulama işlemini nasıl yapıldığı ve BAĞ-KUR borç sorgulama işleminin detaylarına ulaşmak için haberimizi inceleyebilirsiniz.

GSS Borç ve BAĞ-KUR Prim Borç Sorgulamaları artık çok daha kolay

Genel sağlık sigortasından bütün vatandaşlar yararlanabilmektedir. Genel sağlık sigortasından yararlanmak isteyen vatandaşların yapması gereken tek şey sigorta parasını her ay düzenli olarak yatırmaktır. Bu prim ve sigortaları yatırdığınız zaman genel sağlık sigortasından yararlanabilirsiniz. Genel sağlık sigortası için yatırılması gereken prim ve sigortaları internet üzerinden GSS borç sorgulama işlemi sayesinde öğrenebilirsiniz. GSS borç sorgulama işlemi sayesinde ne kadar prim ve sigorta yatıracağınızı öğrenebilirsiniz. Aynı şekilde Bağ-Kur kurumuna bağlı olan vatandaşlar da her ay düzenli olarak prim yatırması gerekmektedir. Primlerini düzenli bir şekilde yatıran vatandaşlar bağ-kur kurumu tarafından bakılabilir. Vatandaşların ödemesi gereken primler tamamlandığı zaman ve vatandaşın emeklilik yaşı geldiği zaman bağ-kur kurumundan emekli olabilirler ve emekli maaşı alabilirler.

Haberin Devamı

SGK BORÇ SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

BAĞKUR BORÇ SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

GSS BORÇ SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

Vatandaşlar BAĞ-KUR kurumuna ödemesi gereken prim miktarlarını bağ-kur borç sorgulama yaparak öğrenebilirler. GSS ve Bağ-Kur borç sorgulama işlemini Sosyal Güvenlik Kurumlarına giderek bazı sigorta bilgileriniz ve emeklilik bilgileriniz ile hesaplayabilirsiniz. GSS ve Bağ-Kur borç sorgulama işlemini ayrıca internet üzerinden de online olarak 2 farklı şekilde yapabilmektesiniz. Gelişen internet teknolojisini ülkemizde en iyi kullanan kurumlardan bir tanesi Sosyal Güvenlik Kurumudur. Sosyal Güvenlik Kurumu ayrıca E-Devlet hizmetleri altında da yer almaktadır. Sosyal Güvenlik Kurumunun internet sitesinden GSS ve Bağ-Kur borç sorgulama işlemi için Sosyal Güvenlik Kurumunun web tahsilat sayfasına giriş yapmalısınız. Bu uygulamadan şifresiz olarak GSS ve Bağ-Kur borç sorgulama işlemi yapabilirsiniz.

Haberin Devamı

E-Devlet hizmeti altından GSS ve Bağ-Kur borç sorgulama işlemi yapabilmek için E-devlet şifrenize ihtiyacınız vardır.

Şifresiz GSS ve Bağ-Kur borç sorgulamasını yapabilmeniz için Sosyal Güvenlik Kurumunun web tahsilat sayfasına giriş yapmalısınız. Sisteme girdikten sonra bağlı olduğunuz kuruma göre farklı şekillerde GSS ve Bağ-Kur borç sorgulama işlemini yapabilirsiniz. Bağ-Kur kurumuna bağlı çalışan bir vatandaş iseniz sorgu türü seçeneğine 4B sigortalı ödemeleri, sorgu tipi seçeneğine ise bağ-kur geçmiş dönem seçeneğini seçmelisiniz. Son olarak T.C. kimlik numarası ve güvenlik kodunu gerekli yere girdikten sonra Bağ-Kur borç sorgulama işlemini tamamlayabilirsiniz. Emekli sandığı kurumuna bağlı çalışan bir vatandaş iseniz sorgu türü seçeneğini diğer ödemeler sorgu tipi seçeneğini ise GSS prim seçeneğini seçmelisiniz. Son olarak T.C. kimlik numarası ve güvenlik kodunu gerekli yere girdikten sonra GSS borç sorgulama işlemini gerçekleştirebilirsiniz.

İnternet üzerinden Bağ-Kur ve GSS borç sorgulama işlemi ayrıca E-Devlet sistemi üzerinden de gerçekleştirilebilir. E-Devlet sisteminden işlem yapmak için ilk olarak giriş yapmalısınız. E-Devlet sistemine giriş yapmak için giriş sayfasına T.C. kimlik numaranızı ve E-Devlet şifrenizi girdikten sonra güvenlik kodunu da girerek sisteme giriş yapabilirsiniz. Sisteme giriş yaptıktan sonra ana sayfada bulunan E-Hizmetler bölümüne giriş yaptıktan sonra buradan Sosyal Güvenlik Kurumunu bularak sorgulama işlemini tamamlayabilirsiniz.