Gündem GSS borcumu nasıl sorgularım?

GSS borcumu nasıl sorgularım?

22.04.2016 - 11:06 | Son Güncellenme:

GSS borç sorgulama işlemi ile genel sağlık sigortası hizmetinden faydalanan vatandaşlar aldıkları hizmet karşılığında prim borçlarının olup olmadığını öğrenebiliyor. GSS borç sorgulama sayesinde herhangi bir kuruma gitmeden yapılabiliyor. GSS borç sorgulamaya ilişkin merak ettiğiniz her şeyi yazımızda bulmanız mümkündür.

GSS borcumu nasıl sorgularım

Herkes güzel bir şekilde iş bulduktan sonra ilk olarak yapacakları şey bir sağlık güvencesi kurumuna başvurmaktır. Sağlık güvencemizi sağlayan Sosyal Güvenlik Kurumları sayesinde bizler yapmış olduğumuz meslekler karşısında bir sosyal güvelik kurumuna bağlı olarak çeşitli hizmetlerden yararlanabiliriz. Yapılan bu çeşitli hizmetlerden faydalanmak için her ay düzenli olarak bağlı olduğumuz kuruma gerekli olan prim ücretini öderiz. Prim ücretlerini düzenli olarak ödememiz bizlerin bu avantajlardan yararlanabiliriz. Sağlık kurumlarında ortaya çıkan bazı hizmetlerinden yararlanabilirsiniz. Bu hizmetlerden yararlanabilmek için sizlerin bir mesleğe mensup olması gerekir. Her mesleği olan kişi bu sağlık sigortası kurumuna bağlı olabilir. Ancak ne yazık ki ülkemizde işsizlik çok ciddi bir olaydır. Gerekli eğitim hayatını tamamlamış insanlar bile ne yazık ki işsiz kalabilmektedir. İşsiz kalmak bu noktada çok ciddi bir problem olarak ortadadır. Bu noktada işsiz kalan vatandaşlar sağlık alanda ve diğer alanlarda hizmet almayacaklar mı? Tabi ki de bu husus böyle değildir. Herkes meslek sahibi olmayacağı için bazı sorunlardan dolayı çalışamayan kişiler için devletimiz tarafından oluşturulan GSS Kurumu oluşturulmuştur.

Haberin Devamı

GSS BORÇ SORGULAMA DETAYLARI İÇİN TIKLAYINIZ

GSS kurumu herkese bu noktada hizmet vermektedir. İşsiz, gerekli nedenlerle çalışamayan insanlara hizmet veren bu kurum günümüzde de halen hizmetini devam ettirmektedir. Her sağlık kurumunun sunmuş olduğu bu hizmetlerden herkes yararlanabilirken GSS Kurumu için de bu kuruma bağlı olanlar da biraz prim ücreti alırlar. Bu prim ücretlerini gerekli bankaların şubelerine ya da direk kurum binalarına başvurmaları gerekir. Bazı zamanlarda insanlık hali olarak bu kuruma olan GSS borcumuz olabilir. Bu borcumuzun tutarının hepsini ödemek istediğimiz zaman borcun tutarını öğrenmek için sizler sorgulama işlemini gerçekleştirebilirsiniz. Son dönemler de geliştirilen teknolojik gelişmeler ve de ilerlemeler ile beraber artık internet üzerinden yapılan işlemlerin de sayısı da artmaktadır. Gerçekleştirilen bu teknolojik gelişmeler sonucunda bizler büyük kolaylık sahibi oluruz. Tüm dünya üzerinden gerçekleştirilen online işlemler devletimizin oluşturmuş olduğu bir sistem olan e-Devlet sistemi bizlere çeşitli avantajlar sunar. GSS borç sorgulama işlemi de e-Devlet üzerinden yapabilirsiniz. GSS borç sorgulama işleminden yararlanabilmek için sizler de internet sistemini kullanabilirsiniz.
Sadece internete giriş yaparak e-Devlet hizmeti üzerinden GSS borç sorgulama yapabilirsiniz. Öncelikle e-Devlete giriş yapabilmek için e-Devlet şifresi almanız gerekir. E-Devlet şifresi için sizler de en yakınlarınızda bulunan bir postane şubesine başvurmanız gerekir. Ardından yapılan bu işlem oldukça kolaydır. E-Devlet şifremiz ve de T.C. kimlik numaramız ile beraber bu sisteme giriş yapabilirsiniz. E-Devlette yer alan bu GSS borç sorgulama işleminizi dakikalar içerisinde yapabilirsiniz. GSS borç sorgulama ekranına gelerek sizler yer alan kimlik bilgilerinizi sisteme girdiğiniz zaman bu GSS borç sorgulama işleminizi gerçekleştirebilirsiniz. GSS borç sorgulama işlemi için işte bunları yapmanız yeterli olacaktır. Bu bilgileri girdikten sonra sizler GSS borç sorgulayarak borcunuzun ne kadar olduğunu öğrenebilirsiniz.