Gündem GSS hizmetine ait borç sorgulama işlemleri!

GSS hizmetine ait borç sorgulama işlemleri!

18.07.2016 - 09:31 | Son Güncellenme:

GSS borç sorgulama işlemleri online ortamda kolaylıkla yapılıyor. Bu hizmetten yararlanan vatandaşlar GSS borç sorgulama uygulaması ile prim borçlarını öğrenebiliyor. GSS borç sorgulama ile ayrıca geçmiş döneme ait borç durumunu da öğrenebiliyorsunuz.

GSS hizmetine ait borç sorgulama işlemleri

Vatandaşlar yaşamları boyunca ileriki yaşamlarını güvence altına almak için sigorta kurumları tarafından güvenlik paketlerine dahil olmaktadırlar. Bu güvenlik paketleri sayesinde ister sağlık bakımından olsun isterse ileriki yaşlarda emeklilik bakımından olsun vatandaşlar rahat etmektedir. Aylık olarak ödenen düzenli primler sonucunda karşımıza çıkan bu haklar insanların yaşam standartlarını yükseltmek için karşımıza çıkan fırsatlardandır. SGK (Sosyal Güvenlik Kurumu) kuruluşu tarafından sunulan bu çeşitli sigorta hakları insanlar tarafından yoğun bir vaziyette kullanılmaktadır. SSK,Bağ-Kur, GSS gibi sigorta kurumları tarafından sunulan sigorta kurumları kişilerin düzenli olarak yatırdıkları primler doğrultusunda emeklilik hakkı ve sağlık hizmetlerinden ücretsiz olarak yararlanmasını sağlamaktadır. SSK (Sosyal Sigortalar Kurumu) herhangi bir kişinin bir yerde işçi olarak çalışması sonucunda kendini güvence altına alabildiği sigorta kurumudur. Bağ Kur ise herhangi bir kişinin kendi işini yapması sonucunda kendini güvence altına alabildiği sigorta kurumudur.

GSS BORÇ SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

GSS (Genel Sağlık Sigortası) ise yine aynı şekilde herhangi bir kişinin bir iş üzerinde zorluk çekmesi ve çalışmaması durumunda özel olarak düşük primlerle ödenen sigorta türüdür. Bu GSS sigortası kişilerin hal ve durumlarını göz önünde bulundurarak az primler neticesinde emeklilik ve sağlık haklarından faydalanması için kullanıma sunulmuştur. GSS primlerini de ödemekte zorlanan kişilerin kullanım olduğu GSS borç sorgulama işlemi ne kadar borcunuzun olduğunu ne kadar prim ödemeniz gerektiği hakkında bir çok detaylı bilgiyi sizlere sunmaktadır. GSS borç sorgulama işleminizi yapabildiğiniz platformlardan biri SGK kuruluşlarıdır. Ancak bu binalar üzerinde vakit kaybetmektense> kamu kurum ve kuruluşlarının resmi internet sitelerini kendi bünyesi altında toplayarak resmi işlemlerinizi daha basit bir şekilde gerçekleştirmenize olanak sağlamaktadır. e Devlet sistemi üzerinden resmi işlemlerinizi gerçekleştirmek için yapmanız gereken tek işlem e Devlet sistemine üye olmak şeklinde olacaktır. e Devlet sistemine üye olmak için yapmanız gereken tek işlem herhangi bir PTT şubesine giderek T.C. kimlik numaranız ile vezne görevlisine e Devlet üyeliği almak istediğinizi beyan etmeniz yeterli olacaktır. Bu basit işlemin ardından vezne görevlisi size 2 TL karşılığında T.C. kimlik numaranıza tanımlı olan bir şifre verecektir. Bu şifre ile e Devlet sistemine giriş yaparak basit bir şekilde resmi işlemlerinizi gerçekleştirebilirsiniz. e Devlet sistemine ilk defa giriş yaptığınızda sistem sizden kişise kimlik bilgilerinizi doldurmanızı ve PTT şubesinden almış olduğunuz şifreyi kendi belirlemiş olduğunuz herhangi bir şifre ile değiştirmenizi isteyecektir. Bu basit işlemlerin ardından e Devlet sistemi resmi işlemler için kullanıma hazır hale gelecektir.

e Devlet sistemi üzerinden yapılan resmi işlemlerden biri de GSS borç sorgulama işlemidir. GSS borç sorgulama işleminizi gerçekleştirmek için yapmanız gereken tek işlem e Devlet sistemi üzerine giriş yaparak sayfa üzerinde bulunan arama sekmesine GSS borç sorgulama yazmanız halinde karşınıza çıkan sayfa üzerinden GSS borç sorgulama işleminizi gerçekleştirme imkanına sahipsiniz.