Gündem GSS prim borcu sorgulama internetten nasıl yapılır?

GSS prim borcu sorgulama internetten nasıl yapılır?

04.07.2016 - 09:00 | Son Güncellenme:

GSS borç sorgulama hizmetlerini internet üzerinden almanız mümkündür. GSS borç sorgulama hizmetlerinden yararlanan vatandaşlar borç durumlarını güncel olarak kolaylıkla görebilmektedir. GSS borç sorgulama işleminin nasıl yapıldığını yazımızdan öğrenebileceksiniz.

GSS prim borcu sorgulama internetten nasıl yapılır

Ülkemiz şartları altında çalışma hayatına başlayan insanlar sağlık ve emeklilik sigortaları sayesinde geleceğini ve kendini güvence altına almaktadır. Bu sağlık ve emeklilik sigortalarını vatandaşlara sağlayan kurum SGK (Sosyal Sigortalar Kurumu) kuruluşu olarak bilinmektedir. SGK kuruluşu SSK (Sosyal Sigortalar Kurumu) ve Bağ-Kur en bilindik sigorta kurumlarıdır. SSK kurumu üzerinden güvence sağlayan bir kimse sadece bir başkasının yanında çalışabilmektedir. Bu iş sonucunda o kişi aylık ödemekte olduğu düzenli primler sonucunda hem sağlıktan ücretsiz yararlanabilir hem de belirli bir yaşa geldiğinde emeklilik hakkını kullanabilir. Bağ-Kur ise bir kişinin kendi işi üzerinde varlık göstermesi sonucunda kendini güvence altına almış olduğu sigorta kurumu olarak bilinmektedir. Bağ-Kur kuruluşu da aynı SSK olduğu gibi düzenli primler sonucunda hem sağlıktan hem de belirli bir yaşa gelindiğinde emeklilik hakkında faydalanma hakkına sahiptir.

Haberin Devamı

GSS BORÇ SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

SGK kuruluşunun sunmuş olduğu bir başka sigorta sistemi ise GSS (Genel Sağlık Sigortası) adı altında hizmet vermektedir. Bu GSS sigorta kurumu çalışma hayatında aktif rol alamayan ve zorluk yaşayan kimselerin denetimden geçmesi sonucunda belirli bir miktar tutarında düşük prim ödemesi sonucunda geleceğini güvence altına almış olduğu sistemdir. Bu sistem sayesinde çalışma hayatında zorluk yaşayan kimseler rahata erişmiş olacaktır. GSS sigorta kurumuna da düzenli olarak aylık prim yattığı için kimi vatandaşlar tarafında borçlanma yaşanabilmektedir. Bu borçlanma sonucunda GSS borç sorgulama işlemi vatandaşların imdadına yetişmektedir. GSS borç sorgulama işlemini gerçekleştirmek için yapmanız gereken basit bir işlem vardır. O da online sistemleri kullanarak e Devlet üzerinden GSS borç sorgulama işlemidir. e Devlet üzerinden işlem yapabilmek için e Devlet resmi internet sitesine üye olmanız gerekmektedir. Bu üyelik işlemi için yapmanız gereken tek işlem herhangi bir PTT şubesine giderek vezne görevlisine e Devlet üyeliği almak istediğinizi belirtmeniz olacaktır. Bu basit işlemin ardından vezne görevlisi size T.C. kimlik numaranıza tanımlı olan bir adet şifre verecektir. Almış olduğunuz şifre karşılığında 2 TL işlem ücreti ödeyerek üyelik işleminizi tamamlamış olursunuz. e Devlet sistemine ilk defa giriş yaptığınız sistem sizden kişisel kimlik bilgilerinizi ilgili alanlara doldurmanızı isteyecektir. Ayrıca PTT şubesinden almış olduğunu şifreyi kendi belirlemiş olduğunuz bir şifre ile değiştirerek e Devlet sistemi üzerinden resmi işlemlerinizi halledebilirsiniz.

Haberin Devamı

e Devlet sistemi üzerinden gerçekleştirebildiğiniz resmi işlemlerden biri GSS borç sorgulama işlemidir. GSS borç sorgulama işlemi sayesinde ödemediğiniz primler hakkında bilgi sahibi olabilirsiz. e Devlet üzerinden GSS borç sorgulama işlemi gerçekleştirmek için yapmanız gereken tek işlem e Devlet sistemi üzerinde bulunan arama sekmesine GSS borç sorgulama yazmanız halinde önünüze çıkan sayfa üzerinden GSS borç sorgulama işleminizi çok basit bir şekilde gerçekleştirebilirsiniz. Sizin de ödemediğiniz GSS primleriniz var ise e Devlet sistemi üzerinden GSS borç sorgulama sistemini kullanabilirsiniz.