Gündem GSS Prim Borcu Sorgulama ve Bağ-Kur Borç Sorgulama

GSS Prim Borcu Sorgulama ve Bağ-Kur Borç Sorgulama

24.05.2015 - 13:51 | Son Güncellenme:

GSS, BAĞ-KUR borç sorgulama işlemini yaparak prim borcunuz olup olmadığını internet üzerinden kolayca öğrenebilirsiniz. GSS ve BAĞ-KUR borç sorgulama işlemi nasıl yapılır ve GSS, BAĞ-KUR borç sorgulama işlemi hakkında önemli bilgiler bu haberde!

GSS Prim Borcu Sorgulama ve Bağ-Kur Borç Sorgulama

Sosyal Güvenlik Kurumu’nun online hizmetleri ile birlikte artık çok daha pratik ve çok daha kolay bir şekilde güncel sigorta bilgilerini öğrenebilme imkanı bulunuyor. Dijital platform üzerinde bulunan Sosyal Güvenlik Kurumu’nun online hizmetleri ile SGK borç sorgulama işlemlerini kolayca yapabilme imkanı bulunuyor. Dijital platform üzerinde yer alan Sosyal Güvenlik Kurumu’nun online hizmetlerinin sağlamakta olduğu yeni nesil online hizmetler ile internete erişim sağlanabilen her yerde güncel sigorta bilgilerini öğrenebilme imkanı bulunuyor. Özellikle de dijital teknolojinin sağladığı yeni nesil imkanlar ile birlikte internete erişimin son derece pratik hale geldiği ve her noktadan mümkün olduğu bugünlerde oldukça yoğun şekilde kullanılıyor. Kamu kurumlarının internet teknolojisini en aktif şekilde kullanması sayesinde vatandaşın kamu işlemlerinde de internet kolaylığından yararlanabilmesi sağlanabiliyor.

Haberin Devamı

SGK BORÇ SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

BAĞKUR BORÇ SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

GSS BORÇ SORGULAMAİÇİN TIKLAYINIZ!

Türkiye’de de kamu kurumları tarafından internet teknolojisi en aktif şekilde kullanılırken, Sosyal Güvenlik Kurumu bu alanda oldukça önemli bir etki ve avantaj sağlıyor. Dijital platform üzerinde yer alan Sosyal Güvenlik Kurumu’nun online hizmetleri ile birlikte sigorta mükellefleri son derece pratik bir şekilde güncel sigorta bilgilerine erişim sağlayabiliyor. Sosyal Güvenlik Kurumu resmi web sayfasındaki online hizmetler kategorisinden veya onlinetahsilat.sgk.gov.tr/WebTahsilat/index.jsf adresinden doğrudan kolay bir şekilde erişim sağlayabilme imkanı bulunuyor. Özellikle de dijital platform üzerinde son derece pratik bir şekilde erişim sağlanabilen web tahsilat uygulaması üzerinden Sosyal Güvenlik Kurumu’na herhangi bir prim borcunun olup olmadığını öğrenebilme imkanına sahip olunabiliyor. Böylelikle internet kolaylığında borç durumuyla ilgili bilgi alınabiliyor.

Haberin Devamı

Dijital platform üzerinde yer alan SGK web tahsilat uygulamasına giriş yapan vatandaşlar, SGK borç sorgulama için doğrudan e-Devlet giriş ekranına yönlendiriliyor. Vatandaşlar e-Devlet sistemi giriş sayfası yönlendirmesinde her PTT şubesinden alabildiği ‘e-Devlet şifresi ile giriş’ yöntemini veya ‘elektronik imza ile giriş’, ‘mobil imza ile giriş’ ve ‘T.C. kimlik kartı ile giriş’ giriş yöntemlerinden birisini kullanarak sisteme giriş yapmaları gerekiyor. Sisteme giriş yapan vatandaşlar, yeniden Sosyal Güvenlik Kurumu’nun web tahsilat SGK borç sorgulama uygulaması ekranına yönlendiriliyor. Bu ekranda ise vatandaşlar sorgu türü, sorgu tipi ve sigorta sicil numarası veya T.C. kimlik numarası ile birlikte sayfadaki güvenlik kodu karakterlerini girerek borç sorgulamalarını yapabiliyor.

SSK için borç sorgulama işlemleri web tahsilat uygulamasında sorgu türü kısmında ‘4A işveren ödemeleri’ seçimi, sorgu tipi kısmında borç tipi seçimi ve T.C. kimlik numarası veya SSK sicil numarası ile birlikte güvenlik kodu karakterleri girilerek yapılabiliyor. Vatandaşlar bu ekranda GSS borç sorgulama işlemlerini yapabilme imkanı da bulunuyor. SGK web tahsilat uygulaması üzerinde bulunan sorgu türü kısmında ‘diğer ödemeler’, sorgu tipi kısmında ‘GSS PRİM’, T.C. kimlik numarası ve sayfadaki güvenlik kodu karakterlerinin girilmesi gerekiyor. GSS borç sorgulama yaparak, herhangi bir GSS prim borçlarının olup olmadığını öğrenebiliyor. BAĞ-KUR sigortalısının BAĞ-KUR borç sorgulama işlemlerinde öncelikle sorgu türü kısmında ‘4B sigortalı ödemeleri’ seçimi, sorgu tipi kısmında sorgulama tipinin seçilmesi ve Bağkur sicil numarası ile birlikte sayfadaki güvenlik kodu karakterlerinin girilmesi gerekiyor.