Gündem GSS ve Bağ-Kur prim borç durumu nasıl öğrenilir?

GSS ve Bağ-Kur prim borç durumu nasıl öğrenilir?

26.08.2015 - 08:40 | Son Güncellenme:

GSS ve BAĞ-KUR borcunuzu internet üzerinden sorgulama yaparak kolayca öğrenebilirsiniz. Bu haberimizde GSS ve BAĞ-KUR prim borç sorgulama işleminin nasıl yapıldığını detaylı olarak bulabilirsiniz.

GSS ve Bağ-Kur prim borç durumu nasıl öğrenilir

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olan her bireyin imkanlarını kullanabildiği bir sigorta sistemi olan Genel Sağlık Sigortası, Ocak 2012 tarihinden günümüze kadar faaliyet göstermektedir. Genel Sağlık Sigortası borç sorgulama işlemleri ise, bu sağlık sigortası hizmetlerinden yararlanabilmek için düzenli olarak ödenmesi gereken prim miktarlarının takibi sağlayan bir sistemdir. Kısaca GSS olarak bilinen Genel Sağlık Sigortası borç sorgulama işlemleri, hem ilgili kuruma gidilerek hem de internet üzerinden yapılabilmektedir. GSS borç sorgulama işlemleri sayesinde, vatandaşlar prim borçlarının son durumunu güncel olarak öğrenebilmektedirler.

Haberin Devamı

SGK BORÇ SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

BAĞKUR BORÇ SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

GSS BORÇ SORGULAMAİÇİN TIKLAYINIZ!

Pratik bir şekilde internet üzerinden online olarak yapılabilen GSS borç sorgulama işlemlerinizi aşağıda anlattığımız gibi yapabilirsiniz;

Burada internet aracılığı ile GSS borç sorgulama işlemlerinizi yapabilmek için, ilk önce, http://www.sgk.gov.tradresine giriş yapınız.

Daha sonraki aşamada açılacak olan sayfanın üst tarafında yer alan başlıklardan, E-SGK yazan başlığa geliniz.

Bir sonraki aşamada ise bu başlık altında yer alan diğer başlıklar arasından E-Hizmetler yazan başlığa tıklayınız.

Hemen ardından karşınıza çıkacak olan yeni sayfanın, hemen en üst kısmında E-Hizmetler uygulaması şeklinde yer alan yazının üstüne tıklayınız.

Haberin Devamı

Daha sonra, bu adımları yerine getirdikten sonra otomatik olarak e-devlet kapısı sistemine yönlendirmiş olacaktır.

Bundan sonra açılacak olan sayfada ilk önce, sorgu türü yazan bölümde diğer ödemeler, sorgu tipi yazan bölümde ise GSS PRİM başlığı karşınıza çıkacaktır.

Bu alanda girdikten sonra son olarakT.C. kimlik numaranızı kullanarak ve yine bu sayfada yer alan güvenlik kodu karakterlerini ilgili alana doldurarak, GSS prim borç sorgulaması işlemlerinizi sonlandırıp, borç durumunuzu öğrenebilirsiniz.

4B ya da Bağkur Borç Sorgulama

Sosyal Güvenlik Kurumu’nun çatısı altında olan diğer sigorta kollarına göre daha farklı şekilde hizmet sunan BAĞ-KUR ya da 4B sigorta koluna bağlı olarak çalışan vatandaşlar, kendi primlerini kendileri ödemek durumundadırlar. Bundan dolayı, BAĞ-KUR’a bağlı olan vatandaşlar, prim borçlarını çok düzenli ve sistematik bir şekilde takip etmek zorunda olmaktadır. BAĞ-KUR ya da 4B borç sorgulama işlemleri, ödenmesi gereken bu primlerin son durumunu kontrol ve takip etmeye olanak sağlayan bir sistemdir. BAĞ-KUR (4B) borç sorgulama işlemleri de, hem ilgili kuruma gidilerek hem de internet üzerinden yapılabilmektedir.

Fakat, pratik bir şekilde internet üzerinden online olarak yapılabilen BAĞ-KUR (4B) borç sorgulama işlemlerinizi aşağıda anlattığımız gibi yapabilirsiniz;

Haberin Devamı

İnternet üzerinden BAĞ-KUR (4B) borç sorgulama işlemlerinizi yapabilmek için ilk önce http://www.sgk.gov.tradresine giriş yapınız.

Daha sonra ise açılacak olan yeni sayfada E-SGK yazan başlığa geliniz. Hemen sonrasında, bu başlık altında açılan diğer başlıklar arasından, E-Hizmetler yazan başlığa tıklayınız.

Bir sonraki aşamada ise, karşınıza çıkacak yeni sayfanın hemen en üst kısmında, E-HİZMETLER UYGULAMASI şeklinde bulunan ibareye tıklayınız.

Bu işlemide yaptıktan sonra artık otomatik olarak e-devlet kapısı sistemine yönlendirmiş olacaksınız.

Daha sonrasında, açılan bu ekranda e-devlet kapısı aracılığı ile sunulan hizmetler başlığı altında bulunan bölümler arasından, 4B Hizmetleri yazan başlığa geliniz.

Ardından 4B Hizmetleri yazan bu bölümün altında yer alan 4B Borç Durumu yazan başlığa tıklayınız.

Bunda sonra açılacak olan sayfada bulunan, e-devlet şifresi mobil imza elektronik imza T.C kimlik kartıbanka seçenekleri arasında, e-devlet şifresi yazanı seçip devam ediniz.

Haberin Devamı

Daha sonra ise son aşama olarak,e-devlet şifrenizi ve T.C kimlik numaranızı kullanarak, Bağkur borç sorgulama işlemlerinizi yerine getirebilirsiniz.