Gündem GSS prim borcum ne kadar?

GSS prim borcum ne kadar?

25.08.2016 - 10:08 | Son Güncellenme:

GSS borç sorgulama hizmeti sayesinde siz de prim borcunuzu kolayca öğrenebilirsiniz. GSS borç sorgulama hizmeti ile kurumları ziyaret etmeden dilediğiniz zaman GSS borç sorgulaması yapabileceksiniz.

GSS prim borcum ne kadar

İnsanlar geleceklerini garanti altına almak ve temel ihtiyaçlarını kendisi karşılamak için küçük yaştan beri kendilerine hedef koyarlar bu hedefler doğrultusunda kimimiz yıllarca eğitim görürüz kimimiz ise küçük yaşlarda iş tecrübesi edinmeye bakarız. Ve bir an önce hepimiz iş hayatına atılmayı dört gözle bekleriz. Bu süreç geldiği zaman hepimiz birer sigorta kurumuna bağlı olarak çalışmak isteriz. Ve bu 18 yaşını geçen ve çalışan tüm vatandaşların yasal haklarından biridir. Bu sigorta kurumlarından en bilindik olanları SSK ve Bağ-Kur’dur . Bu iki kurum arasında temel bir fark vardır. SSK bir kurum yada kuruluşta işe başladığımız zaman iş verenin kurum ya da kuruluş sahibinin sizler adına düzenli bir şekilde primleri ödediği takdirde bağlı olacağınız bir sigorta güvencesidir.

Haberin Devamı

GSS BORÇ SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır. Yasalaştırılan bu mecburiyet sayesinde bir çok iş veren elemanlarına bu sigortayı yaptırarak onların verdiği emeği karşılamaya çalışmaktadır. Bağ-Kur ise kişi kendisi bir dükkan veya bir iş yeri açarsa ve bu kurumda kendisi hizmet verirse kendi adına düzenli olarak ödediği primler ile bağlı olacağı bir güvencedir. Bu sigortanın yaptırılması da yasalarla zorunlu hale getirilmiştir. Bu sigorta güvenceleri kişinin çalışırken ve emekli olduktan sonra sağlık hizmetlerinden ücretsiz faydalanma hakkına sahip olmasını sağlar. Ve belli bir çalışma sürecini doldurduktan sonra iş gücümüzün artık düştüğü ve verimli bir şekilde çalışamayacağımız yaşlarda bizlerin emekli olmasını sağlayarak ödediğiniz primlerin karşılığını vererek geleceğinizi bir nevi garanti altına almış olacaksınızdır.

Haberin Devamı

Peki bu iki kuruma da bağlı olmak için şartları olmayanlar bu sağlık güvencelerinden ve diğer hizmetlerden ücretsiz bir şekilde nasıl faydalanacaklar? Tabii siz değerli vatandaşları için devlet bu sorunuza bir çözüm geliştirdi. Açılımı Genel Sağlık Sigortası olan GSS sayesinde kişi gelirine göre belirlenen miktardaki primleri düzenli olarak ödeyerek kendi sağlık güvencesini oluşturabilir. Maaşlarınıza göre ya da gelirlerinize göre belirlenen bu miktarların azalıp artışından haberiniz her zaman olmayabilir. Ve bu bilgilere göre ödeme yapmanız gerekecektir. Bu yüzden GSS Borç Sorgulama işlemine ihtiyaç duyabilirsiniz. GSS Borç Sorgulama için önceden SGK ya gitmeniz gerekecekti. VE burada oluşan uzun kuyruklarda saatlerce beklemeniz büyük olasıdır.

GSS Borç Sorgulama işleminiz için gittiğiniz kurumun mesai saatlerini göz önünde bulundurarak gitmeniz gerekecekti. Fakat artık e-devlet sayesinde GSS Borç Sorgulama işleminizi sadece bir kaç tıkla gerçekleştirebilmeniz mümkün olacaktır. Eğer e-devlet şifreniz yok ise öncelikle sizlere en yakında bulunan PTT şubesine gidip başvuruda bulunmanız gerekecektir. Daha sonra başvurduğunuz gün içerisinde sizlere e-devlet şifreniz 2 TL karşılığında verilecektir. Bu aldığınız şifre ile beraber resmi e-devlet web sitesine ziyarette bulunun. Daha sonra aldığınız e-devlet şifreniz ve T. C kimlik numaranızı uygun boşluklara doğru olduğundan emin olduğunuz bir biçimde yazın. Bu bilgilerin doğruluğu GSS Borç Sorgulama işlemi için gerekli olacaktır. Daha sonra e-hizmetler kısmından GSS borç Sorgulama işlemine en uygun başlığı seçerek GSS Borç Sorgulama işleminizi gerçekleştirebilirsiniz.