Gündem GSS prim borcumu nereden öğrenebilirim?

GSS prim borcumu nereden öğrenebilirim?

08.09.2016 - 08:59 | Son Güncellenme:

GSS borç sorgulama işlemi için kullanılan e-Devlet sistemine giriş yapmanız artık oldukça kolaydır. E-devlet sayfası üzerinden kolayca GSS borç sorgulama işleminizi yapabilirsiniz. GSS borç sorgulama işlemlerinin detaylarını sizler için derlemiş bulunuyoruz.

GSS prim borcumu nereden öğrenebilirim

Sigorta kurumları içerisinde yer alan GSS kurumu diğer sağlık güvenceleri ile aynı hizmeti vatandaşlara vermektedir. Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından verilen bu hizmet ile beraber diğer sağlık güvencesi kurumlarının verdiği hizmet benzerlik gösterir. Sosyal Sağlık Sigortası kurumları vatandaşlara gerekli olan sağlık hizmetlerini sunabilmek için onların mesleklerini eline almış ve de sağlık güvencelerini başlatılmasını ister. Çünkü sigortaya yapılan erken giriş erken emekli olabilmemizi sağlar. Ve de yapılan prim ödemelerin en kısa sürede sona ermesiyle beraber çok daha genç yaşta emekli olarak hayatımızın sonrasında olan yaşantımızı bu şekilde gerçekleştirebiliriz. Ne kadar erken yaşta sağlık kurumuna kayıt olursak bizler de o kadar erken şekilde prim ödemeye başlarız. Ödediğimiz prim ücretleri ile beraber bizler pek çok hizmete de sahip olmuş oluruz. Örneğin ani bir kaza sonucunda hastanede tedavi gördükten sonra bizlerin ödemesi gereken ücret oldukça fazla olabilir. Aynı zamanda da hastaneye muayene için gittiğimizde muayene olabilmek içinde yine bizlerin bu sağlık sigortası kurumlarına başvurduğunuz söyleyebiliriz. Bu nedenden dolayı sağlık güvencesi hayatımızda ki en önemli etmenlerden biridir.

GSS BORÇ SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Ancak maddi açıdan yeterli olmayan aileler için de düzenlenen bir sosyal sağlık güvencemizi sağlayan kurum vardır. Genel Sağlık Sigortası (GSS) adıyla uzun yıllardır hizmet veren bu sistemi de pek çok vatandaş kullanmaktadır. Doğal olarak bazı zamanlarda ödememiz gereken prim ücretlerini ödemekte sıkıntı çekebiliriz. Ya da mevcut olan bu prim ödeme işleminin tamamını ödeyemeyebiliriz. bu gibi durumlarla karşılaştığımız zamanlarda bizlerin ödenmeyen prim ücretleri borç olarak yazılır. Yani bizlerin bu gibi durumlarda GSS borcu oluşabilir. GSS borç sorgulama yaparak gerekli olan bu konu hakkında en detaylı bilgilere ulaşabiliriz.

GSS borç sorgulama işlemi artık e-Devlet adı verilen online platform üzerinden vatandaşlara sunulmaktadır. Bizler artık çok daha kolay bir şekilde bu GSS borç sorgulama işlemimizi yerine getirebiliriz. Gerçekleştirilen bu e-Devlet sisteminden yardım alabilmemiz için postaneye giderek öncelikle bu sisteme giriş yapmak istediğimizi söyleyerek; elektronik imza, mobil imza ve ya e-Devlet şifresi ile giriş yöntemlerinden bize en kolayını seçerek kısa sürede bu sisteme girişimizi tamamlayabiliriz. Ardından da gerçekleşecek olan bu işlemlerimiz adına bizler oldukça pratik bir şekilde bu işlemimizi gerçekleştirebiliriz. E-Devlet sayfasına geldiğimizde bizlere sunulan hizmetlerden GSS borç sorgulama başlığına tıklamanız gerekir. GSS borç sorgulama sayfası açılınca T.C. kimlik numaranızı, diğer gereken kimlik bilgilerinizi ve de aynı zamanda bazı sigorta bilgilerinizi sisteme yazmanız yeterli olacaktır. Artık bu işlem sayesinde kolayca dilediğiniz her zaman e-Devlete basit bir şekilde girişinizi yapabilecek, GSS borç sorgulama sayfasına girerek kolay bir şekilde işlem yapabileceksiniz. Çünkü bu sistem sürekli olarak vatandaşlara hizmet verir konumdadır. Bizler de gereken tüm işlemler adına oluşturulan bu sayfadan yardım alabilirsiniz.