Gündem GSS tescvil ve prim borcu sorgulama işlemi 2016!

GSS tescvil ve prim borcu sorgulama işlemi 2016!

23.05.2016 - 10:05 | Son Güncellenme:

GSS borç sorgulama sistemi ile ne kadar prim borcunuzun olduğunu öğrenebilirsiniz. GSS borç sorgulama işlemleri vatandaşları büyük bir yükten kurtarmıştır. GSS borç sorgulama işlemini yazımızdan yardım alarak yapabilirsiniz.

GSS tescvil ve prim borcu sorgulama işlemi 2016

GSS Borç sorgulama işleminizi E-Devlet sistemi üzerinden şifreli olarak güvenli bir şekilde gerçekleştirebilmeniz mümkündür. İşlem için gerekli olan şeyler E-Devlet şifreniz ve internetiniz olması yeterlidir. Ancak E-Devlet şifresi mecburidir. Şayet ki Şifreniz yok ise sorgulama işleminizi gerçekleştirebilmeniz mümkün değildir. Kendinize bir şifre almak için yapmanız gereken şey size en yakın PTT şubesine kimlik kartınız ile birlikte giderek şifre alma başvurusunda bulunmaktır. Bu şifre alma işlemin ücreti 2 TL'dir. İşlem ücreti ödemeniz halinde size özel şifrenizi kapalı bir zarfın içerisinde alabilirsiniz. Daha önceleri GSS borç sorgulama işlemini internet üzerinden iki resmi site üzerinden yapabilmekteydik. Şifresiz olarak işlemlerinizi yapabileceğiniz sitenin kapatılması nedeni ile artık işlemlerinizi şifreli olarak E-Devlet sistemi üzerinden güvenli bir şekilde yapabilirsiniz. www.turkiye.gov.tr adresi üzerinden GSS borç sorgulama ve daha nice işlemlerinizi rahatlıkla gerçekleştirebilirsiniz. Bunun için gerekli olan şeyler yalnızca internete sahip olmanız ve e-devlet şifrenizi bilmenizdir. Sisteme giriş oldukça kolaydır ve bilgilerinizin tümü burada tutulmaktadır.

Haberin Devamı


GSS BORÇ SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Genel Sağlık Sigortası tescil ve prim borcu sorgulama işlemi nasıl yapılır?
Bu hizmetten faydalanabilmeniz için öncelikle sisteme girişinizi yapmalısınız. Sisteme e-devlet şifresi ile mobil imza ile elektronik imza ile T.C. Kimlik Kartı ile yahut İnternet Bankacılığı ile giriş yapabilmeniz mümkündür. e -Devlet şifresi ile giriş yapabilmeniz için T.C. Kimlik Numaranızı ve size özel e-Devlet şifrenizi bilmeniz yeterlidir. Mobil İmza ile yapacağınız girişte, T.C Kimlik Numaranızı ve GSM numaranızı yazıp operatörünüzü belirtmeniz yeterli olacaktır.
Elektronik İmza ile yapacağınız giriş yapabilmeniz için ise Jawa eklentisinin telefonunuzda ya da bilgisayarınız da yüklü olması gerekmektedir. Sun Jawa Web Sayfasından Jawa' nın yüklü olup olmadığını denetleyebilirsiniz. Aynı zamanda elektronik imzanızı çalıştırabilmeniz için de kart sürücü yazılımını kurmanız gerekmektedir. Bu yazılım elektronik imza ile birlikte gönderilen CD ya da diğer medyaların içerisinde bulunabilir. T.C. Kimlik Kartı ile giriş gerçekleştirebilmeniz için iki yöntem bulunmaktadır. Standart kart okuyucu ile giriş ya da tuşlu kart okuyucu ile giriş. Standart kart okuyucu ile yapacağınız girişlerde T.C. kimlik kartı ve PIN' inizin bulunması yeterlidir. Tuşlu kart okuyucu ile girişte ise PIN kodunuzu tuşlu kart okuyucuyu kullanarak girmeniz gerekmektedir. Son olarak İnternet Bankacılığı ile yapacağınız girişler de banka şifrenize gerek duymadan güvenli bir şekilde e-devlet sistemine girişinizi gerçekleştirebilirsiniz. Sisteme girişiniz dâhilinde yönlendirmeler ile basitçe sorgulamanızı gerçekleştirebilir, ödemelerinizi yapabilirsiniz. Borcunuzun olup olmadığını prim ödemelerinizden çıkarabilirsiniz. Aylık belirlenen miktarın ödenmemesi halinde borcunuzun olması muhtemeldir. İstenilen bilgileri yazarak borcunuzun olup olmadığını, varsa ne kadar olduğunu kolaylıkla öğrenebilirsiniz.