Gündem GSS ve Bağ-Kur Borç Öğrenme, Prim Borç Sorgulama İşlemleri nasıl yapılır?

GSS ve Bağ-Kur Borç Öğrenme, Prim Borç Sorgulama İşlemleri nasıl yapılır?

16.07.2015 - 10:29 | Son Güncellenme:

GSS ve BAĞ-KUR prim borçlarınızı online olarak kolayca öğrenebilirsiniz.Sizler için hazırladığımız haberimizde GSS borç sorgulama ve BAĞ-KUR borç sorgulama işlemi hakkında tüm detayları bulabilirsiniz.

GSS ve Bağ-Kur Borç Öğrenme, Prim Borç Sorgulama İşlemleri nasıl yapılır

Çalışma hayatlarına devam eden vatandaşlar belli bir yaşa geldiklerinde emekli olabilmek için Sosyal Güvenlik Kurumuna prim veya sigorta yatırmaktadırlar. Bu yatırılan primler sayesinde Sosyal Güvenlik Kurumu vatandaşın hastane ve kaza masraflarını karşıladığı gibi vatandaşın emeklilik yaşı geldiği zaman da vatandaşı emekli yapar ve vatandaşa emekli maaşı bağlar. Vatandaşlar bu yüzden her ay düzenli olarak primlerini ve sigortalarını yatırmaktadır. Yatırılan primler ve sigortaları yatırmadığınız zaman veya herhangi bir gecikme olduğu zaman vatandaşların Sosyal Güvenlik Kurumuna borçları oluşmaktadır. Sosyal Güvenlik Kurumuna giderek bu borcu sorgulayabilirsiniz. Günümüzde gelişen internet teknolojisi sayesinde Sosyal Güvenlik Kurumu vatandaşlara online olarak kullanabilecekleri bazı programlar geliştirmiştir. Bu programlar sayesinde Sosyal Güvenlik Kurumuna gitmeden internet üzerinden bazı işlemleri gerçekleştirebilirsiniz. Sosyal Güvenlik Kurumunun geliştirdiği bu uygulamalardan bir tanesi de GSS ve Bağ-Kur borç sorgulama işlemidir. GSS ve Bağ-Kur borç sorgulama uygulaması sayesinde Sosyal Güvenlik Kurumuna ne kadar borcunuz olduğunu öğrenebilirsiniz. Vatandaşlar GSS ve Bağ-Kur borç sorgulama işlemini internet üzerinden 2 farklı şekilde gerçekleştirebilmektedirler. Şifresiz olarak borç sorgulama işlemini internet üzerinden online web tahsilat sayfasından gerçekleştirebilirsiniz. GSS ve Bağ-Kur borç sorgulama işlemini bir de internet üzerinden E-Devlet şifreniz ile E-Devlet sayfasından da gerçekleştirebilirsiniz.

Haberin Devamı

SGK BORÇ SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

BAĞKUR BORÇ SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

GSS BORÇ SORGULAMAİÇİN TIKLAYINIZ!

İnternet üzerinden GSS ve Bağ-Kur borç sorgulama işlemini şifresiz olarak gerçekleştirmek için ilk olarak Sosyal Güvenlik Kurumunun geliştirmiş olduğu online web tahsilat uygulamasına giriş yapılmalıdır. Bu uygulamaya giriş yaptığınızda bağlı olduğunuz kuruma göre sorgu türünüzü seçerek sorgulama işleminde devam edebilirsiniz. SSK kurumuna bağlı şekilde çalışan vatandaşlar sorgulama işlemi için sorgu türü seçeneğine 4A işveren ödemeleri, sorgu tipi seçeneğine ise işi ile ilgili olan seçeneği seçmelidir. SSK sicil numarası ve güvenlik kodu bilgileri gerekli yere girildikten sonra sorgulama işlemi tamamlanır. Bağ-Kur kurumuna bağlı olan vatandaşlar sorgu türü seçeneğine 4B sigortalı ödemeleri, sorgu tipi seçeneğini de bağ-kur geçmiş dönem seçenekleri seçilmelidir. T.C. kimlik numarası ve güvenlik kodu sisteme girildikten sonra sorgulama işlemi tamamlanır. Genel Sağlık Sigortası borç sorgulama işlemi için sorgu türü seçeneğine diğer ödemeler, sorgu tipi seçeneğine ise GSS prim seçeneği seçilmelidir. T.C. kimlik numarası ve güvenlik kodu girildikten sonra sorgulama işlemi tamamlanır.

Haberin Devamı

İnternet üzerinden GSS ve Bağ-Kur borç sorgulama işlemi bir de E-Devlet uygulaması ile gerçekleşebilir. E-Devlet sistemi üzerinden GSS ve Bağ-Kur borç sorgulama işlemi için sisteme giriş yapmanız gerekmektedir. E-Devlet sistemine T.C. kimlik numaranızı ve E-Devlet şifrenizi girerek sisteme girişinizi yapabilirsiniz. E-Devlet şifrenizi PTT şubelerinden 2 TL karşılığında alabilirsiniz. Sisteme girişinizi yaptıktan sonra ana sayfada bulunan E-Hizmetler bölümünden Sosyal Güvenlik Kurumunu bulmalısınız. Sosyal Güvenlik Kurumunun alt seçeneklerinden bağlı olduğunuz kuruma göre GSS ve Bağ-Kur borç sorgulama işlemini gerçekleştirebilirsiniz. SSK kurumuna bağlı olan vatandaşlar 4A hizmetleri, Bağ-Kur kurumuna bağlı olan vatandaşlar 4B hizmetleri, emekli sandığı kurumuna bağlı olan vatandaşlar da 4C hizmetleri altında işlemlerini gerçekleştirebilir.

Yazarlar